[]

karamazov kardeşler, hangi yayınevi ?

s.b.




 
dostoyevski için ergin altay çevirileri öneriliyor, ona bakın


  • 06017  (17.10.19 15:33:09) 
iş bankası tabii ki. eğer bir kitabın iş bankası yayını varsa onu alınız.


  • ahm1  (17.10.19 15:39:32) 
iş bankası her zaman iyi değil. çok kötü çevirilere de denk geldim.

edit: soruya cevap: ingilizcen varsa constance garnett çevirisinden oku
  • lesmiserables  (17.10.19 15:51:30 ~ 15:52:31) 
yordam kitabevi - leyla soykut

önerisi de benden olsun.
  • tabudeviren  (17.10.19 15:58:15) 
Cumhuriyet tarihinin Rus klasikleri çevirisi konusunda marka değeri Nihal Yalaza Taluy'dur hem edebi açıdan hem tercüme açısından. Daha iyi bir çeviriye rast gelmedim. Ikincisi de Karamazov Kardeşler minvalinde Ayşe Hacıhasanoğlu ve Koray Karasulu başarılı tercümanlardan ve sansür uygulamadığı ortaya çıkan çevirmenlerden. Tabi sansür kısmı biraz derinlikli bir mevzu; yayınevi, editör vs. kıskacında. Bilakis Nihal Yalaza Taluy kadar kusursuz değil ikisinin de çevirileri.
Ergin Altay Rusçanın dil yapısından ileri geldiği gerekçesiyle bence akıcı bir dil kullanmıyor. Mazlum Beyhan da iyidir ama bildiğim kadarıyla Karamazov Kardeşler çevirisi yok.

  • karacigerim vur kadehlere  (17.10.19 16:08:15 ~ 16:09:39) 
Hiç bir çevirisi iyi değil. Zevk almak için Rusça öğreneceksiniz. Okumaksa derdiniz iş bankası.


  • iddaaci  (17.10.19 20:51:43) 
ergin altay diyorum iletişim yayınları.


  • sinematikcrop  (17.10.19 21:52:21) 
şimdi baktım iş bankasında nihal yalaza taluy çevirisi varmış. o halde hiç şaşmadan nihal yalaza taluy.
onun çevirdiği her kitabı gözün kapalı alabilirsin.
varlık yayınları için yaptığı çeviriler mükemmeldir. onları okumuştum ben.
  • tabudeviren  (18.10.19 23:03:41 ~ 23:04:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.