[]

Ertuğrul Özkök ve Emin Çölaşan'ın "milyon dolar" kazanmış olması üzerine..

Ertuğrul Özkök videonun 27:20 dk'sında Emin Çölaşan'a kendi elleriyle altı sıfırlı dolarları verdiğini söylüyor. Ev harcamalarından sauna ödemelerine kadar tüm giderlerinin Hürriyet tarafından karşılandığını anlatıyor.

www.youtube.com

Fatih Altaylı'nın 50-60 bin civarı maaş aldığı bir yerde Ertuğrul Özkök 20 yıl Hürriyet'in başında kalmış biri olarak çok daha fazlasını kazanmış olabilir. Hele ki "gölge" görevleri sayesinde milyon dolarlar almasına da şaşırmam.

Lakin Emin Çölaşan'ın Türk medyasında kapladığı hangi ağırlık "milyon dolar" kazanmasına sebep olmuş olabilir? Ona gelene kadar konumuyla, zekasıyla, yazılarıyla çok daha muteber ve çok daha "başrol" olan yazarlar vardı bu ülkede her cenahtan. Hele de 90'lı yıllar gazeteciliğinde. Emin Çölaşan bu paraları ne yapıp da kazandı?

 
Eskiden medya sayesinde iktidarlar değişiyordu. Başbakanlar medya baronlarından icazet alıyordu. Şimdi medya iktidara bağlandı o sorun kalktı. İki durum da kötü tabi.


  • Mistyimage  (17.10.19 15:20:00) 
80 ve 90'larda emin çölaşan kalibresinde (burda iyiliği anlamı çıkmasın) takip edilen, gündem belirleyen, gazete sattıran birisi bugün belki yılmaz özdil'dir. haa ayrıca o yıllarda çölaşan gibi gazeteci sayısı bir hayli de fazlaydı.

yine o zamanlar gazeteler para kazanıyor ve parayı çalışanlara da dağıtıyordu. ikramiyeler ve primler havada uçuşuyor, transferlerde deli rakamlar ödeniyordu.
  • duster  (17.10.19 15:49:33) 
Hürriyet zaten seneler boyunca Türk medyasının amiral gemisi olarak anılıyordu. Eskiden sosyal medyası, youtubeu yok, tv kanal sayısı sınırlı. Haberleri, gelişmeleri yorumlayabilecek kişi sayısı desen daha da sınırlı. Bu adamlar da zamanında iş dünyasından, siyasetten çok iyi kontaklar kurdular. Şimdi bugünün gazetesini görsek birçoğumuz okumaya bile tenezzül etmeyiz, bir çok haber bayatladı bile günün bu saatinde. Bu adamlar bilgiye ulaşım zorken, bilgiye sahiplerdi, doğru zamanda doğru yerde, doğru kişilerle ilişkileri sayesinde de haddinden fazla değer buldular ve para kazandılar, çok garipsenecek bir şey değil.

edit: youtubeda videoda sağ tıklayıp, saniyeli link verme diye bir şey var bu arada
  • freedonia  (17.10.19 15:50:08 ~ 15:52:13) 
emin cölaşan, ertugrul özkök, bugünlerde ismail saymaz ve ahmet takan gibilere haber gelir, belgeler gelir, ne yazmalari gerektiğini nasil yazmalari gerektigini söylerler. bu dünyanın her yerinde böyle. bazilari, ertugrul özkök mesela, bu ilişkilerini maddi kazanc elde etmek icin de kullanir, imtiyazlar elde ederler. bu miktarda para kazanmalari bana cok imkansiz gelmiyor.


  • proteus  (17.10.19 15:56:42) 
bahsedilen paraları ve miktarlarını bilemem, ancak emin çölaşan denilen adamın işlevi geçmişte bugünkünden farklıydı. mesela 12 eylül'ün en büyük işkencehanelerinden mamak cezaevine girip (aslında cuntacılarca özel olarak davet edilip), koşulların ne kadar da insancıl olduğunu, işkence iddialarının teröristler ve dış güçlerin uydurmalarından ibaret olduğunu milliyet'te yazı dizisi olarak yayınlayan biridir. hem de insan aklıyla dalga geçen yalan ve dezenformasyonlarla. yani 12 eylülcülerin yandaş medyasıydı. bu anlamda "hizmetlerinin" karşılığında yüklü gelir elde etmiş olması kuvvetle muhtemel.

eksisozluk.com
  • temasettin  (17.10.19 16:39:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.