[]

16F877 Mikroişlemci

Sevgili san antonio spurslüler, sorum birçok yerde cevabı varmış gibi gözükse de düzgün ve anlaşılır bir cevabını kafamda oturtamadığım birşey..

16F877 mikro işlemcilerinde (ve yine o ailedeki işlemcilerde)

call ve go to komutları arasında ki fark nedir?

açıklarken basit birde örnek yazarsanız çok sevinirim.

 
PIC ile bir isim olmadi fakat muhtemelen CALL HEDE, HEDEdeki kodlari calistirip bitirince kaldigi satirdan devam edecek, GO TO HODO ise HODOye gidecek ve artik direk hododen devam edecek. x86 assembly mantigi bu tabi degisik olabilir.


  • erich  (15.04.10 19:39:57) 
dogrudan istedigin islemciye ozgu bir cevap olmasa da, yaklasimi belirteyim. call, bir subroutine'i cagirmak icin kullanilan komut. goto ise, bir adrese kosulsuz dallanmak icin gerekli. (adres yerine etiket de gelebilir, ayni sey)

call bir subroutine cagirdigi icin, subroutine cagirilmasi esnasinda gerceklesmesi gereken prosedurler burada gerceklestirilir. Ornegin, geri donus adresinin (yani call cagrisi yapildigi anda, instruction pointer'in bulundugu adresin) stack'te (ya da benzeri yapi ne ise orada) saklanmasi gerekir, ki subroutine sonlandiginda islem kaldigi yerden devam edebilsin.

Goto, bir subroutine cagirmaz, instruction pointer'a verilen adresi yazar. mikroislemci de sonraki adimda instruction pointer'daki adresi okur ve o adresteki komutu calistirir.

Aradaki fark, subroutine calling conventions dedigimiz islemleri yapilmamasi diyeyim. (turkcelestirsem maymuna doner diye boyle yazdim)
  • lightblue  (15.04.10 19:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.