[]

Hafif ağırlıkta bir dizüstü bilgisayara ihtiyaım var. Önerebilir misiniz?

Akademik çalışmalar için çoğu zaman yanımda taşıyacağım. Hafif olmalı, sürekli çantalarla dolaşıyorum ve yorucu oluyor yüküm ağır olunca.

Özellik olarak, hızlı olmalı, hard disk kapasitesi geniş olmalı. Mesela 1 terabayt.

Bir elektronik cihazı oldukça uzun yılar temiz kullanabilen biriyim, bu yüzden uzun yıllar dayanabilecek bir makine olmalı.

Fiyatlar nasıl pek fikrim yok. Ben 2-4 bin TL arası bir şey düşünüyorum.

Önerebilirseniz çok sevinirim.

 
thinkpad x270.

10 saat üstü pil. 1-1,5 kilo falan.

3.999 a su anda satılmakta---buna birde ram ve 500 ssd çakarsın ilerde.. 8 ram 300 tl, 500 ssd 350 tl. al sana 20 yıl gidecek bilgisayar

www.hepsiburada.com

not: almamak için kendimi tutuyordum sen al kurtulayım artık bu düşünceden. Sonra bana resimlerini atarsın.
not2: harddisk alanı demişsin ama artık cloud kullanıyor herkes, dosyalarını drive a yedeklersin keyfine bakarsın.
  • binder dandet  (01.10.19 22:22:38 ~ 22:30:55) 
yazilimla ugrasmiyorsaniz - yani kod calistirmak vs yoksa - ya da oyun oynamayi dusunmuyorsaniz fiyati uygun macbook'lar bulabilirsiniz. hem inceler hem senelerce dayaniyorlar canavar gibiler. yazilim isinde olmasam ben alip kullanirdim ama benim isleri kaldiracak macbook fiyatiyla ikinci el araba alindigi icin iki sene omru olan laptoplara talip ediyorum.


  • kurbanlik koyun  (02.10.19 00:13:21) 
Açıkçası 4bin tl verip thinkpad x270 almazdım, hd 1366×768 panel çöp ekranlı, 2020 yılına girdik full hd dışında makine almayın hem de üzerine ram filan satın alacaksaniz ohoo hep maliyet.

Hp elite serisi iyidir: full hd ips led panel, 256gb nvme ssd(ssd performansı efsanedir), ryzen 7 işlemci(8.nesil i5 - 7. Nesil i7 ayarındadır ve üstündeki grafik yongası işin düşerse yarı yolda koymaz oyun bile oynatır), 1,5 kg, 10 saat batarya ömrü, 8gb ram de işini görür. Alimünyum rijit kasasi var. Uzun seneler kullanırsın typec girişli vs. Sadece 1 tb hdd alırsın ki çok para değil sata girişi de var m2 de vardır muhtemelen.
www.epey.com
Freedos 30 40 liraya windows key alıp windows10 çakacaksın.

www.hepsiburada.com
8.nesil i5 8265u, 256 m2ssd, 1,4kg, 8gb ram., full hd sva panel. Yukarıda paylaştığım elitebooktaki işlemci ryzen7 ile aynı düzey iyi işlemci. Şuradan da bu makinenin hp sayfasından özelliklerini incelersin:
support.hp.com

Yok param cebimde kalsın ben office programları dahil günlük her türlü işlemi halledebileceğim iyi bir makine isterim diyorsan 2800 tl, 256gb ssd, full hd 1,4kg. i3 8145u(7.nesil i5 u serisine denk neredeyse) www.epey.com
Yine ram alırsın 4 ya da 8gb, paran oldu mu da hdd veya girişi varsa m2 ssd takarsın en fazla maliyeti toplam 400 500 lira bunların.

Yok ben teknosa gibi büyük marketler dışında başka yerden ürün almam dersen yine günlük işlemlerin için fazlasiyla yeterli:
www.teknosa.com
Yine full hd ips 1,5 kg, işlemci 7nesil i3 ayarında ryzen3 işlemcili. Sepette yüzde5 indirimle 3000tl.tek yapacağın ram eklemek, muhtemelen bunda da hafıza artırmak için m2 girişi vardır araştırırsın. Ama ram filan ekleyince haliyle yine sana maliyet olacak yukarıdaki üç pc daha iyi seçim uzun yillar kullanman maksadıyla.
  • karacigerim vur kadehlere  (02.10.19 00:48:19 ~ 01:58:03) 
1 terabayt harddisk kriterinizi bir daha gözden geçirin bence. Harddisk bilgisayarı çok yavaşlatacaktır. 256GB SSD + harici disk kombinasyonu hem daha performanslı hem de ucuz olacaktır.

SSD için 256GB dedim. Çünkü piyasada böyle bir standart oluşmuş durumda orta seviye bilgisayarlar 256GB, üst seviye 512GB ile geliyor.
  • zombi  (02.10.19 09:36:50) 
Bence AMD işlemci laptoplar dan uzak durun.


  • demirKamil  (02.10.19 09:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.