[]

Ne İş Yaptığınız Önemli mi?

Yaş 30'u geçtikten sonra kafamı kurcalayan mevzu bu. Bu yüzden 7.5 yıl çalıştığım bir yerden istifa ettim, bir on yıl daha orada çalışmak istemeyeceğimi öngörerek. Bir şeyler denedim, ama farklı bir iş bulamadım.

Şimdi yine aynı işi yapıyorum ama bir türlü yaptığım işi kendime yakıştıramıyorum. Ama en azından denedim diyorum kendime.

Aslında bilgisayar başında olmak, hafta sonu çalışmamak vs hepsi güzel, mutluyum da ama bu işi yapmamam gerek hissinden kurtulamıyourum. Sonra düşünüyorum, bir bankacı, esnaf vs hepsi aslında aynı rutini izleyen şeyler yapıyor.

Mutlu olduğunuz sürece daha doğrusu şartlar uygun olduğu sürece ne iş yaptığınız gelecek yaşları da düşününce ne kadar önemli sizce? Saygınlık vs...

 
istediği-sevdiği işi yapan şanslı azınlıktan değilseniz bütün işler aynı gibi geliyor bana.


  • 9kuyruklukedi  (30.09.19 11:23:20) 
Sonunda ölüyorsun ve toprağa karşıyorsun. CEO'sunun da, evsizinin de akıbeti aynı.

Evet mesela bir yerde üst düzey yönetici veya iyi iş yapan bir işletmenin sahibi olsan, hayatının bir bölümünü prestijli bir şekilde geçirebilirsin, o duygu sana tatmin sağlayabilir ama hepsi geçici. Kalıcı olan senin mutluluğun ve sağlığın.
  • malheiros  (30.09.19 11:34:30) 
saygınlık ve ne iş yaptığın önemli evet. tabii bunun insancıl mesai saatleriyle ve tatillerle desteklenmesi lazım.


  • ruhen hastayim ben  (30.09.19 12:19:07) 
Bana göre saygınlık vs. önemli değil; çünkü başkalarının hakkımda ne düşündüğünü olabildiğince umursamamaya çalışıyorum. İyi ya da kötü. Ne iş yaptığım çok önemli.

Şöyle düşün:

İçini istediğin gibi doldurabileceğin 168 tane kutucuğun var. Bu kutucukların bazılarını zorunlu olarak doldurmak zorundasın:

- Her gün bunların 7'sini uyku ile dolduruyorsun. Kaldı haftada 119 kutucuk.
- Her gün bunların 3'ünü kahvaltı, yemek, tuvalet, banyo, ulaşım vs. ile dolduruyorsun. Kaldı haftada 98 kutucuk.

Şimdi haftada 45 kutucuğu işe ayıracaksın. Kalan kutucuklar da tamamen sana ait.

Eğer yaptığın iş seni tatmin ediyorsa, sana kalan 53 kutucuk haftada 98 kutucuk gibi hissettirir. Yok tatmin etmiyorsa, sende yaratacağı stres, anksiyete, mutsuzluk gibi olumsuz duyguları düzeltmek için o kalan 53 kutucuktan ekstra harcama yapman bile gerekebilir.

Bana göre yukarıdaki benzetme temel ihtiyaçlarını karşılayabilen herkes için geçerli. Öteki türlü zaten lükse giriyor.
  • gzg  (30.09.19 13:44:38) 
ne iş yaptığın dünyanın en önemli şeyi. işini severek yapıyorsan hiç çalışmamışsın gibi oluyor. hobini yapıp para kazanıyorsun gibi oluyor.

değilse sosyal hayatını finanse etmek için yaptığın her şey aynı.
  • babilbaligi  (30.09.19 14:05:12) 
Yaptığınız işi severek yapmıyorsanız, kendinizi ona yakıştıramıyorsanız muhakkak her anınızda arayışta olun. Bir plan yapın. Yoksa bu size mutsuzluk, depresyon ve her türlü hastalık olarak geri dönüyor. Dahası o yaptığınız işi de doğru düzgün yapmıyorsunuz (işe saygınız olmadığı için) ve bir süre sonra "benden adam olmaz" kıvamına geliyorsunuz.


  • SiyamkedisiZorro  (30.09.19 14:11:07) 
Ne is yaptginin ne kadar onemli oldugu da ne is yaptigina bagli iste.


  • stavro  (30.09.19 14:13:34) 
10k ve üzeri maaşı varsa benim için önemli değil. Ölü yıkayıcılık ve temizlik işleri olmadığı sürece tabi.


  • ashleybon  (30.09.19 14:38:46) 
Orta sınıf bunalımları bunlar. Yerinizde olsam halime şükrederdim. Herkesin sevdiği işi yapma gibi bir imkanı olamaz. Birileri sevmediği işi yapacak ki diğerleri sevdiği işi yapsın. Neden o kişi ben olayım bencilliği sizi kurtarmaz. Hepimiz aslında bize dayatılanı seçtik yani seçilmiş olanı. Oysa şimdinin sevilmeyen işleri de saygınlık belirtmeliydi. Temizlik işi yapan adama saygı duyarım, benim için herhangi bir beyaz yakadan daha fazla onurludur.


  • olaylar olaylar  (30.09.19 16:09:22) 
Gemi kaptanıydım bıraktım. Şuan belimde silah çok ünlü bir şirkette koruma/güvenlik tarzı çalışıyorum ama çok daha mutluyum. belki daha az kazanıyorum ve belki saygınlık olarak daha az bir iş yapıyorum ama şirketim ülke şartlarının çok üzerinde imkanlar sağlıyor ve mesaim bitince kimseden izin almak zorunda olmadan evime aileme kavuşabilmek, ayağım karada olabilmek benim için her şeyden daha önemli. Sende öyle düşün. Yaptığın işte mutluysan, insanların işinle alakalı ne düşündüğünü pek düşünme derim.


  • mekhanik karpov  (30.09.19 20:01:52) 
Maalesef bunu düşünmekte haklısın çünkü diğer ülkelerden daha fazla bizim ülkede statü çok önemli görülüyor.

Ama hedeflediğin diğer meslek alanları seni çok yüksek standartlara çıkartmayacaksa çok önemi de yok.
  • filipis  (01.10.19 03:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.