[]

30 yaşına gelmiş biri için lisans mı, yüksek lisans mı?

işletme/endüstri müh/ekonomi yüksek lisans veya bilgisayar mühendisliği, psikoloji gibi alakasız bölümlerde lisans. hangisi daha mantıklı olur? lisans olursa bölümle ilgili çalışma yaşamına geç başlayacağım ama bilgisyar mühendisi olarak aç kalmam gibi geliyor. psikolojiden emin değilim tabii, yine de ilgimi çeken bir konu.

bu arada bilgisayar müh yüksek lisans yapma şansım var mı? lisansım alakasız bir mühendislikten. almazlar diye tahmin ediyorum

aklınıza gelen başka bir bölüm varsa yazabilirsiniz. bir de hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz yüksek için. ytü, istanbul üniversitesi, marmara üniversitesi vs yüksek yapmaya değer mi? profilim odtü, itü, boğaziçi gibi üniler için düşük, başvuru bile yapmam bu ünilere.

evet, işsizlikten yüksek yapacağım da.

 
hobi olarak lisans, iş için yüksek lisans.


  • silver apple  (26.09.19 09:17:01) 
psikoloji lisans için geç kalmıssın.


  • mikahakkinen  (26.09.19 11:51:26) 
sonuçta insan isterse 60'ında da okur ama önemli olan yaşımdan dolayı parasız kalır mıyım psikoloji okursam. bir de yüksek gerekecek ve 36'da en erken mezun olurum.


  • s0phiesw0rld  (26.09.19 12:03:56) 
önce ne istediğine karar vermelisin bence. asıl sıkıntının yaş olduğunu düşünmüyorum.
35 yaşından sonra insanlar mesleklerini bırakıp birkaç aylık kurslarla nefes terapisti, eğitim koçu vs. oluyorlar. eğer nasıl ilerleyeceğini belirlersen psikoloide de sağlam şekilde 5 senede ilerleyebilirsin.

  • not dark yet  (26.09.19 13:14:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.