[]

30'dan sonra ad değiştirilir mi?

adım 30 yıl önce neredeyse kimsede olmayan, çok eski, Türkçe bir ad.

yalnız son 5-10 yıldır bilhassa yenil neslin şımarık veletlerinin arasında bu ismin popüler olduğunu görüyorum. "vegan oğlum bugün ne yedi." ya da "tao ya bakar mısınız hocam sütünü içti mi" tipli ebeveynler bunu yapanlar.

10 sene sonra ismim "berk"e dönüşmeden değiştirsem günlük hayatta çok zorlanır mıyım?

 
Hayatta bundan daha önemli şeyler var kardeş. Örneğin; 3 yakın arkadaşımın soyadları;

ezik
emanet
oral (bu bi de kız)

Kendimi bildim bileri de bunlarla dalga geçeriz lakap gibi kalır, kıza oralcı dediğimiz zamanlar bile olmuştu, Allah bizi kahretmesin ama 10 sene sonra neler neler olur.. emin ol ismine takılmazsın artık ;)
  • mechul  (22.09.19 01:11:14) 
İsmin asaf ya da hamza mı :) bu yıl çokça duydum da.
Bence iş güç oturduysa 30 dan sonra gereksiz yorucu bir iş olur.
Bir de; ya zeynepler ne yspsın? Yer gök Zeynep oldu
  • somethinginthewayshemoves  (22.09.19 01:45:40) 
bende bunun akpli versiyonu var, zahmetli iş, yapamayacağım herhalde değişiklik.


  • owaki  (22.09.19 02:06:21) 
fiziki yas 30+ ama zihin yasi 8'de kalmis gibi. ortaokuldan beridir hic isim/soyisimle dalga gecildigini gormedim duymadim. kim ne yapsin senin bir suru velet de oldugunu. turkiyede'lki her 10 kisiden birinde benim adim var. dogal olarak bunlarin yarisi dedigin tipteki ebeveynlere sahip. simdiye kadar hic de bir sorun olmadi.


  • crucio  (22.09.19 11:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.