[]

D Vitamininin Fazla Kullanımı

Ofiste çalıştığım için yazın bile güneş görmeyen bir bünyeye sahibim. Bu sıralar halsizlik de hissedince, yıllar evvel bir doktorumun devit-3 vermesine de güvenerek bir tane aldım, ekmeğin üzerine damlatıp tükettim bunu. Tahlil yaptırıp kullanmadığım için pişmanım, onu baştan söyleyeyim.

Sonrasında hakkında şöyle entryler okudum:

eksisozluk.com

Anladığım kadarıyla bunun içindeki 300,000 birim vücut için aşırı fazla ve ben hepsini tüketmiş bulundum. Kemiklere, böbreğe bir zararı olur mu bunun tek kullanımda? Eğer öyleyse, ben bunun atımını kendi başıma nasıl sağlarım? Kusayım mı yani vitamini ne yapayım :D görüş bildirirseniz sevinirim.

 
yaklaşık 2017'den beri her 3 ayda bir 1 tüp olmak üzere kullanıyorum. Domuz gibiyim bir sorun olmadı.


  • kitik  (13.09.19 11:19:22) 
300.000 birim aşırı fazla yükleme dozu. Siz bir tahlil yaptırıp değerleriniz normalse arada sırada devam dozu olarak kullanabileceğiniz fıs fıslı ya da hap versiyonu olan d vitaminleri var. Onlara yönelmenizi öneririm. Dvitaminin aşırı alımı toksik olabiliyor. Bir ampülle bir şey olmaz muhtemelen ama test yaptırmanızda fayda var.


  • sorusor  (13.09.19 11:54:34 ~ 11:55:30) 
ingiltere'deyim her 2 haftada bir patlatirim bi tup. nefis


  • try again fail again fail better  (13.09.19 11:55:19) 
gerizekalı bir doktor benim çocuğa bol bol vermişti bundan, bir yıl sonra böbrekde kalsyum kumu oluştu. bundan mıdır değil midir bilinmiyor ama böbrek doktoru büyük ihtimal demişti.


  • ravenudon  (13.09.19 15:06:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.