[]

yurtdışında masterın ardından askerlik tecili

2018'de tr'de lisanstan mezun oldum ancak tecil yaptırmadım, hemen ardından yurtdışında bir master'a başladım. o da bitti bu temmuzda. oradayken de yine tecil için konsolosluğa falan gitmedim. edevlette 2022'ye kadar ilişiği yoktur diyor öğrenci olduğu müddetçe, şimdi ben tecil ettirsem 2018'den mi başlatacaklar mezuniyeti yoksa 2019'dan mı?




 
@duygusuzromantik, abi master bitti ülkeye döndüm ben. 25 yaşında birisi olarak, şimdi tecil ettirmek istesem kaç yıl tecil ettirebilirim?


  • rusd  (29.08.19 21:10:43) 
tecil ettirdigin zamandan baslar diye dusunuyorum. 2018'den baslamasi cok tuhaf olur. Hatta ben olsam bekleyebildigim kadar beklerdim tecil ettirmek icin.


  • hot potato  (29.08.19 21:58:21) 
mezuniyet + 2 yıl
yüksek sonrası 1 yıl'dı eskiden.

Yani ben mezuniyetten sonra gidip 2 yıl tecil ettirip, yüksek yapıyorum diye hiç bildirmemiştim o yılları kullanmıştım. Sonra YÖK'e denklik için belgeleri verdiğimde denklik işlemleri süresince (maks 1 yıl, benim 4 ay sürdü), denklik olduktan sonra da 1 yıl veriyordu. Bu dediğim 2015. Yine sorun yani. Zaten o arada da doktoraya girdim falan.

Lisans mezuniyeti sonrasında senin gidip yaptırman gerekiyordu aslında, hala öğrenci görünüyor olmayasın? Okul ilişiğini kesse askere çağırırlardı yani :D Lisans mezuniyetin üzerinden tecil ettirirsen diplomadaki tarihe bakıyorlardı. Burada tuhaf olan 2022'ye kadar tecilli olman. O iş nasıl oldu :D
  • nhk ni youkosu  (30.08.19 02:43:21 ~ 02:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.