[]

Hukuk Limited Şirketi kurmak

Merhaba arkadaşlar.

Hukuk limited şirketi kurmak istiyorum. Hukuk danışmanlığı hizmeti verecek. İllaki avukatın birini ortak yapmak zorunda mıyım? Yani sermaye ile avukatları istihdam edip hukuk danışmanlığı hizmeti verebilir miyim yoksa kurucuları arasında ortakları arasında avukat bulunmak zorunda mı? Teşekkürler.


 
hukuk özelinde farklı bir durum varsa bilemiyorum ama ltd tek kişiyle kurulabilir. faaliyet alanındaki her konu da istihdam sağlayıp hizmet verebilirsin.


  • scudman1  (29.08.19 11:14:06) 
@scudman1'in dediği gibi tek kişi zorunluluğu yok. en az tek kişiyle kurulabilir.

hukuk şirketi kuramazsınız ltd statülü. avukat ortaklıgı kurmak durumundasınız. ortaklar da avukat olmak durumunda. farklı bir bilgi edinirseniz beni de haberdar ederseniz memnun olurum:)
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (29.08.19 13:55:03 ~ 13:56:24) 
selamlar,

avukatlık kanuna aykırılık sebebiyle kurulamıyor.
  • konsomatrix  (29.08.19 14:37:19) 
Hukuk limited şirketi diye bir şey yok. Böyle bir şeyin kurulması mümkün değil. Hukuk mesleğiyle ilgili kurulabilecek olan tek şirket tipi avukatlık ortaklığıdır. Buna da yalnızca avukatlar ortak olabilir. Hukuk mezunu olmak bile yetmez, bir baroya kayıtlı olarak faaliyet göstermeniz gerekir. Ayrıca Avukatlık Kanunu’na göre avukatların dışındaki kimselerin hukuki danışmanlık hizmeti vermesi yasaktır. Daha bunları bile bilmeden hiç alakanız olmayan alanlarda kendinizde girişimcilik yapmaya kalkmamanızı öneririm. Avukatlık, hukuki danışmanlık dediğiniz şeyler öyle çocuk oyuncağı değil. Hukuk Limited Şirketi! Hah! Kusura bakmayın ama bir sen eksiktin derler adama.


  • microfiction  (29.08.19 17:05:45 ~ 17:20:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.