[]

hayatta şans ne kadar önemli?

merhaba, yeni netflix tr dizisinin oyuncu kadrosundaki kişiler kimdir, nedir diye aratıp bakarken şaşırtıcı bir kariyer gördüm. bu yüzden buraya gelip düşüncelerinizi öğrenmek istedim. oyuncunun kendi ağzından bu işlere nasıl girdiği var alt tarafta. çukur ve vatanım sensin dizilerinde oynuyormuş. dizileri izlemedim ama bayağı popüler yapımlar. sizce hayatta şans ne kadar önemli? bunu örnekten dolayı sadece ünlü, popçu, rockçı olmaya indirgemeyin lütfen. basit fikirleri(daha önce 17262626. kişinin düşünebileceği) büyük başarılara dönüştüren insanlar da var.

Kubilay Aka: Muğla-Milas Havalimanı’nda özel bir şirkette çalışıyordum. Ufuk Ergin, sanatçısı Ozan Doğulu ile lounge kısmına giriş yaptı. İşlemlerini gerçekleştirdim. O sırada yaka kartımdan adıma soyadıma bakmış. 10 dakika sonra Instagram’dan bir mesaj geldi. Bana “Vatanım Sensin” dizisindeki Ali Kemal karakteri için deneme çekimine gelip gelemeyeceğimi soruyordu. Görmesem, kim olduklarını bilmesem, birileri bana şaka yapıyor zannederdim.


 
Bence şans dediğimiz şey öngöremediğimiz faktörler oluyor. Öngörebildiklerimize şans demiyoruz çünkü. Mesela bir doktora şanslı demiyoruz, çünkü o noktaya nasıl gelindiğini biliyoruz. Almanlar şanslı oldukları için mi otomotiv sanayide başarılılar?

Örnek verdiğiniz bu arkadaş nezdinde ise bence 2 etken var. 1-genetik faktör 2-çalışılan iş. Ayrıca tümdengelim yapıldığı için sonucun hatalı olduğunu düşünüyorum. Yani bu sektörde çalışmak için yırtınan, bir sürü eğitim alan binlerce insanı görmemiş oluyorsunuz.

Bence hayataki başarıyı veya elde edilen herhangi bir şeyi şans, kader, kısmet olarak tanımlamak sıkıntılı bir durum.

Bir de bu düşüncenin gidişatına bakmak lazım. Diyelim bunun şans olduğuna karar verdiniz. O zaman sorumluluk sizden kalkacak. 'İnsanda şans olacak abi', 'para parayı çeker', 'gümüş kaşıkla doğmadık' gibi mottolara yelken açacaksınız. Başarı tanımlamasıyla da ilgili biraz.

Sonuç olarak klişe bir şekilde 'insan şansını kendi yaratır' diyorum. Hayatta insanın karşına belli fırsatlar geliyor. Ama evde otururken değil. Sonuçta çalışan kazanır, elması kızarır:)
  • the coon  (08.08.19 05:45:05) 
@the coon,

sadece o söylediğin genetik faktör olayı bile başlı başına şans zaten, neyi uzun tartışıyoruz ki.

hayatta şans var mı, muhakkak. sadece şansla insanlar önemli yerlere gelip büyük işlere imza atabilir mi, orası zor biraz. şans da olacak, emek de.
  • del piero10  (08.08.19 08:26:20 ~ 08:26:34) 
Hayatta bizim şans diye adlandırdığımız öngöremediğimiz şeyler var ancak bunlar genelin hayatında çok önem arzetmiyor. Lotoyu oynayan 1 milyon insandan birisi kazanıyor ve onunkisi "İnsanda şans olacak" hikayesi olup gerçekleşme olasılığından daha fazla dikkat çekiyor. Belli bir kişinin lotoyu kazanma olasılığı çok çok düşük olsa da lotoyu birinin kazanacağı kesin.


  • salihdt  (08.08.19 09:53:06) 
Herkesin motivasyonu var, hareket ediyor bir şeyleri etkiliyor. Bazen ‘imkansız’ görülen en düşük olasılıklar gerçek oluyor ama en dışarıdan en büyük resme bakınca her şeyin koca bir ‘belki’den ibaret olduğunu görüyorsun.

İşte şans da böyle. Bazen denk geliyor ve sen nasıl denk geldiğini açıkladığın zaman şans değilmiş gibi oluyor.
  • marsargo  (08.08.19 11:59:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.