[]

sarma sigara

son sigara zammından sonra, uzun süredir erteledigimiz sarma sigara işine girismeye karar verdik. şunlari merak ediyoruz.

1- bir sarma makinasina ihtiyac var mi? eger var diyorsaniz, uygun fiyatli nereden aliriz.
2- hangi tütünü kullaniyorsunuz?
3- suna mutlaka dikkat et diyeceginiz bir püf noktası var mi?

 
1- sarma makinesi bana kalırsa işleri tamamen zorlaştırıyor. ilk 3 gün zorlanırsınız 4. gün düzgün sarmaya başlarsınız. ama illa ki "alalım ne olur ne olmaz" derseniz tütüncülerin hemen hepsinde vardır.

2- param olduğunda george karelias, diğer zamanlar adıyaman.

3- ilk zamanlar sarmakta zorlanıp, "paket alıcam lan ben bu nedir" şeklinde tepkiler verebiliyor insan. sabır gösterip denemeye devam edin derim ben.
  • ravenclaw  (04.08.19 04:20:36) 
1.yok
2.drum
3.bir iki video izle hemen ogrenirsin zaten.
  • nax  (04.08.19 04:20:52) 
ben 15 sene tütün içtim, en sonunda bıraktım kurtuldum.

şimdi bak ben sana bu işin herşeyini anlatayım. sigara sarma makinaları 2 tip olur bunların bir tanesi çarşaf denilen sigara kağıdını sarmak yani içine tütün koyup silindir formuna getirmek için olanlar, bir de filtreli boş kağıda tütün basmak suretiyle, uçtan doldurmalı olan doldurma makinaları

sarma makinaları ikiye ayrılır kabaca, sadece saranlar ve tabaka şeklinde olan sarıcılar, bunların ikisiinden de performans alamazsın sorun şu, bu sarma ekipmanları ince sarıyor, bizim içtiğimiz sigaralar kalın, bunların kesilmiş hazır filtreleri de satılıyor, bunlar da ince ve kalın olarak iki tip ama makina kalın filtre boyutunda bile sarmıyor. bunların ikisinin de fiyatı 10 ar tl

ikinci uçtan boş kağıda doldurmalı olanlar, bunlar da 10 tl civarı. bi tane alsan 1.5 sene götürür ondan sonra kırılır falan.

ekonomik dedin diye aklıma benim kilo hesabı satılan tütünler geldi, ben çelikhan denilen tütünden kullanıyordum ama belirteyim bu işin hiç bir standartı yok, bulursun bulamazsın, iyi çıkar kötü çıkar, kilosu 100 lirayken bi ay bakmışsın 'abi hasat yok' deyip 250 liralara çıkmış, böyle b.ktan bir durum yani.

tabi markalı olarak drum, karalias(bilmiyom tam arkadaş öve öve bitiremiyordu) gibi markalar var ama ithal oldukları ve her yerde bulunmadıkları için haliyle pahalıdır.

paket sigaraların tütünü bin türlü işlemden geçirilmiştir, kokusu, içimi hafifletilmiştir, açık tütünde ise sadece kükürt yanında bekletme işlemi yapılır, tam olarak sebebini bilmiyorum ama rengi falan açılıyor bişeyler oluyor, belki bir çeşit olgunlarştırmadır.

yani sigara içtiğinde nefesin sigara gibi kokuyor ya, tütün içtiğinde direkt olarak aylardır temizlenmemiş kül tablası gibi kokuyor, abarttığımı düşünebilirsin ama abartmıyorum gerçekten o kadar ağır ve yoğun bir kokusu var.

ayrıca tütün baştan nikotin oranı yüksek diye ağır gelir ama sonra alışırsın, alışırsın ama bu sefer bırakmak istersen çok daha fazla zorlanırsın.

şimdi ben 2 paket tütün içiyordum günde, bu haliyle bana 1 kilo tütün yaklaşık 1.5 ay gidiyordu.

tütünün kilosu en son 160 liraydı, filtreli kağıtlarda 8.5 liraydı. 1 kilo tütüne 6 paket filtreli kağıt gider en az, 200 lü veya 250li olanları var. hatta mesela bana 8 paket anca yetiyor, çok sıkı sarmıyorum, içimi güzel oluyordu.


benim size tavsiyem, bildiğiniz gibi faydalı bi meret değil, cebe de zarar, sağlığa da, tütün içeceksiniz bin türlü sıkıntı yaşayacaksınız onu içmeyi sarmayı öğrenene kadar, ağzınız üstünüz başınız rezil gibi kokacak.

gelin madde bağımlısı olduğunuzu kabul edin, bırakın kurtulun.

22 sene içtim.(7 sene sigara, 15 sene açık tütün) net olarak bu gün 11. günündeyim bırakma sürecimin. eğer ben içmemenin bu kadar kolay olduğunu bilseydim 20 sene evvel bırakırdım. abicim sigara içmek , bırakmak göz önüne alındığında ciddi emek ve uğraş isteyen bişey.

ha son olarak her sigara zammından sonra tütüne de zam geliyor, ayrıca bu filtrei sigara kağıtları da tekel bandrolüne sahip onlara da zam geliyor. yani öyle ucuz şeyler değil.

elektronik sigara dersen eğer tam bir karaborsa, kim neyi kaça tutturursa öyle satyor likiti ayrı, pili ayrı, coili ayrı.
  • Fodera  (04.08.19 08:40:49 ~ 08:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.