[]

heykeltraş olmak

türkiye'de kazançlı bir meslek dalı mı sizce?




 
amerikalı ressam ve heykeltraş arkadaşım var, türkiye'de yaşıyor, eşi türk(trump iktidara gelince vize alamadı eşi ve 3 senelik evlilerdi, madem gidemiyoruz bari türk vatandaşlığı alayım dedi ressam olan, o nun için de 5 sene tr dışına adım bile atmaması gerekiyor, bunu yazıyorum çünkü öteki türlü havada kalacak olaylar.) amerikalı olmasına rağmen sırf türkiye'de yaşadığı için bile ortalama 3 kat az fiyat belirlediğini söylüyor eserlerine, satış yaptığı yerler amerika, qatar, kuwait ve dubai deki sanat galerileri ve sabit bi kaç kolleksiyoncu, yarın öbürgün kendi memleketine gittiğinde fiyatları 3 kat yukarı çekecek yani. türkiye'de sanatçı olmak amerika ve avrupanın yanında bence çok dezavantajlı. düşünsene, korsan program , dizi film, bizde çok sıradan ve adeta bunlara para verene saf gözüyle bakılıyor, dünya da türk denildiğinde belki 50 milyonda 1 kişi yüzünden, çakal türkler, uyanık türkler, türkler çalışmayı sevmez, üretmeyi sevmez tarzında bir düşünce var.

hani sen de duymuşsundur , makinaya bozuk para yerine buz atmalar, pahalı şeyin etiketini söküp ucuz olanı takıp kasadan geçirme, bin türlü hacılama operasyonu, yani bunlar çok ufak şeyler de olsa mide bulandırıyor demek ki.
  • Fodera  (27.07.19 00:34:59 ~ 00:41:13) 
bi tanıdığım var mimar sinan üniversitesinden mezun. zamanında kendini geliştirerek bi yerlere gelmeye çalışmış lakin pek olmamış. epey garip bi işte çalışıp tıbbi malzeme üreten bi firma kurmaya çalışıyodu en son. aslına bakarsan bu yalnızca heykelle ilgili bi durum da değil. sanat bu ülkede komple para etmiyo.

para eden ne diye soracak olursan trend olan şeyler para ediyo bu ülkede. kim bilir belki günün birinde heykel de bunlardan biri olur.
  • laragofret  (27.07.19 00:40:11) 
sorun türkiye'ye ve dolayısıyla türkiye'de üretilen sanata güven duyulmaması.


  • Fodera  (27.07.19 00:41:53) 
konu sanat dalları olduğunda bu tip sorular havada kalır.

mühendislik ya da tıp gibi bir şey değil bu.

az çok bilindik biriysen, istanbul ve ankara'da biraz çevre edinmişsen, ya da mesela galeriyle çalışıyorsan güzel kazanırsın.

fakat para kazanmak için yapacaksan yapma zaten. önce işini sevmen, sonra gündemi takip edip fazlasıyla okuyup iyi işler üretmen lazım. aç kaldım mühendis olayım gibi bir şey değil bu.

güncel sanatçıları takip et.

türkiye'de olmanın dezavantajı ise hem ekonomi hem de zaten piyasanın dışarıya göre dar olması. dar olmasına rağmen milyonlar kazananlar elbette var ama hacim geniş olsa en küçük galerilerle çalışan sanatçılar bile hayatını bu işten sürdürür.
  • a man alone  (27.07.19 01:07:33 ~ 01:08:51) 
Akademisyen olabilirsin. 1 yıl boyunca yaptığın çalışmaların resimlerini, eskizlerini, varsa kendine has structure'lerini vs. katalog hâline getir. GSF'lerde ekseriyetle dil şartı ve ALES aranmaz, iyi bir diploma puanın var ise alan dışı olarak da olsa YL'ye başvurabilir ve kısa sürede akademisyen olabilirsin o girdiğin fakültenin heykel departmanında. Sonra ver elini Avrupa sergileri.


  • Psycho Mantis  (27.07.19 02:46:50) 
Bu arada sözcüğün doğru yazılışı heykeltraş değil, heykeltıraş.


  • microfiction  (27.07.19 18:11:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.