[]

yüksek lisans yapınca öğrenim kredisi borcu ertelenmiyor muydu?

selamlar,
2015'te lisans mezunu oldum, 2016 ocak ayında yüksek lisansa başladım. şimdi tesadüfen edevlette krediden kaynaklı borcum olduğunu öğrendim. taksitler 2017 (lisans mezuniyetinden 2 sene sonra) başlamış ve faizlenerek gelmeye devam ediyor.
ben 2016 ocak ayından beri yüksek lisans öğrenciyisim, bu borcu erteletmenin (en azından cezasından kurtulmanın) yolu var mıdır?
yüksek lisansa geçince otomatik olarak erteleniyor diye bildiğim için hiç bakmadım. ayrıca 2016 nisan ayında sigortalı şekilde çalışmaya başladım bir yerde ve hala devam ediyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
ben hic oyle bir sey duymadim. net olarak soyledikleri ve her yerde yazan sey su: okil bittikten 2 yil sonra odemeye baslamak zorundasin. ise gir veya girme.


  • batlegolas  (24.07.19 13:04:09) 
şayet yl süresinde de kyk kredisi alıyorsanız halihazırda aldığınızdan dolayı mezuniyet ve sonrası 1 yıla kadar ödememeyi uzatabilirsiniz diye biliyorum ben. kesin bilgi değildir.


  • debian  (24.07.19 13:18:31) 
geçince otomatik ertelenmiyor. E-devlette erteleme talebine tıklamanız gerekiyor. Ancak bunun içinde lisansı bitirir bitirmez yüksek lisansa başlamış olmanız gerekiyor.


  • fezagezgini  (24.07.19 13:55:10) 
E devletten erteleme talebi yapmak için geç kalmışsın ve şu an yapsan dahi sigortalı göründüğün için reddedilme ihtimali yüksek. Artık borç başladığı için vergi dairesinde yapılandırma talep etmen gerekir diye düşünüyorum.


  • noisette  (24.07.19 14:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.