[]

lisans ve 2. üniversite bölüm seçimi

merhaba,

ben birinciyi bitirdikten sonra şimdi önümüzdeki senelerde biraz rahatım diye bu sene öss'ye girdim. kimsenin hakkını yemeyeyim diye bulunduğum şehirde kontenjanı dolmayan bölümlerden birini yazayım dedim.

tarih okumak istiyordum hep ama burada tarih yok arkeoloji var. kontenjanı da dolmamış. burayı tercih edecem.

ek olarak, anadolu ve istanbul ünilerinin "ikinci üniversite" adı altında imkanları var bildiğiniz üzere.
bunların ikisinde de "tarih" bölümü var, istanbul'dan tarih'i seçtim diyelim anadolu'da hangi bölüme kayıt yaptırayım kararsız kaldım.
size sormak istedim.

kısaca özet geçersek :
arkeoloji + tarih lisans bölümlerinin yanına hangi bölüm tercih edilmeli:
-felsefe
-sosyoloji
-türk dili edebiyatı
-kamu yönetimi
-işletme
-iktisat

dediğim gibi süre konusunda rahatım. üçünü de götürebilirim diye düşünüyorum. hangisini seçmeliyim ?

 
Bitirdikten sonra ne yapmak istiyorsunuz yazmamissiniz ama tarih ve arkeoloji yi seven biri,bence sosyoloji de mutlu olur.


  • Rh Negatif  (18.07.19 19:14:59) 
@rh negatif
bitirdiğimde iş hayatıma bir katkısı olmayacak. sadece ilgim olduğu alanlarda kendimi geliştirmek istiyorum o kadar.

öneri için teşekkürler.
  • haintospik  (18.07.19 19:17:41) 
arkeoloji saha çalışması gerektiriyor bence güzel bölüm. sosyoloji boş bölüm. iktisat hakkıyla öğretilmiyor. arkeoloji > edebiyat > felsefe diyorum ben


  • meldaras  (18.07.19 19:41:21) 
iktisat ve işletme dışındaki bölümler sadece okumuş olmak için okunur. çerez niyetine. kariyer planları varsa aöf işletme veya iktisat bitirmiş bir yerlere gelmiş çok insan var.


  • war of the world  (18.07.19 22:26:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.