[]

f klavye kullanan yazılımcı var mı

selamlar

10 parmak yazmaya niyetlendim ama q klavye ile beceremedim bir türlü. q klavye 10 parmak yazmaya uygun değil diyen de çok zaten. f klavye ile 3-4 kat daha kolaymış. ama benim sorunum kullandığım dil ingilizce. f klavye ile ingilizce yazmak abes olur mu?


 
"f klavye ile 3-4 kat daha kolaymış"

en az 10 kat yav
  • vladimirdökümov  (20.06.19 23:14:29) 
F klavye ile Türkçe yazmak kolay olabilir ancak yazılım için aynı şeyi söylemek pek doğru olmaz. Sonuçta yazılımda türkçe kelimelerin harf dizilişinden bambaşka bir dizilim kullanıyorsunuz.

Bırakın f klavyeyi, yazılım konusunda tamamen ingilizce klavye kullanmak bana çok daha kolay geliyor. Çok kullanılan (; || " gibi) özel karakterlerin yazımının daha kolay olması sebebiyle.
  • talasas  (20.06.19 23:22:55) 
Anadili İngilizce olanların asıl klavyesi Q klavye değil zaten. Dothrak klavye. Dothrak klavye daktilolarda kullanılırken sık kullanılan harfler yan yana olunca sürekli hata yapıldığı için bu harflerin birbirinden daha uzakta olduğu Q klavye geliştirilmiş. Dothrak klavye bulun İngilizceyi en hızlı şekilde yazabilmek için.

Q klavyede gayet hızlı yazan biri olarak söylüyorum ki bence alışkanlık işi bu. Kendimi bildim bileli Q klavye kullanıyorum, şimdi f klavyeye gecsem aynı hıza ulaşmak için çok vakit harcamam gerekir.
  • black holes in the sky  (21.06.19 01:59:23) 
@black holes, Dvorak.

şahsen ben high valyrian klavyede daha rahat ediyorum.
  • celeron 300a  (21.06.19 09:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.