[]

Sİzce kahvaltı gerekli bir öğün mü?

Bir süredir sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Yaklaşık 2 haftadır da günde 2 öğün şeklinde bir beslenme düzenine ( intermittent fasting 18-6 ) girdim. Kahvaltı yapmayınca çok fazla açlık çekmiyorum ama beslenme uzmanlarının bu konudaki birbirinden 180 derece farklı görüşleri kafamı karıştırıyor.

Sizce kahvaltı gerçekten de günün en önemli öğünü müdür? Kahvaltı yapmaktan alınan keyif vs açısından sormuyorum bunu. Düzgün beslendiğimizi kabul edersek; kahvaltısız bir beslenme planı vücut açısından olumlu mudur yoksa olumsuz mu? Yoksa her ikisinin de etkisi sınırlı mıdır?

Teşekkürler.

 
Düzgün ve sağlıklı bir kahvaltı hem tok tutuyor hem de zihinsel ve fiziksel anlamda dinç tutuyor insanı. Kesinlikle sağlıklı.


  • levent bilgen  (17.06.19 13:09:21) 
3 sene öncesine kadar simitle geçiştirirdim kahvaltıyı.
3 senedir her sabah peynir zeytin, kızarmış ekmek filan yiyorum ofiste.
fark anlatılmaz yaşanır :)
  • teritori  (17.06.19 13:19:46) 
Bence en önemli öğün evet. Kahvaltı alışkanlığım bozulduğu zaman fiziksel ve mental olarak yeterli verim alamıyorum sanki vücudumdan. Ayrica mide sorunları da yaşıyorum. Yemeğe kahvaltı gibi hafif bir şeyle başlamak her zaman iyi geliyor. Ama bunları yemeyip belli bir süre sonra direkt ana öğün tarzı bir şey yersem midem çok rahatsız oluyor.

Bence gayet sağlıklı ve hafif bir öğün.
  • Mossy  (17.06.19 13:38:50) 
Her akşam yiyorum ben. intermtiten fasting


  • CursedChico  (17.06.19 13:54:23) 
Valla ben gece yemeği pek sevmediğimden kahvaltı yapıyorum genelde. Hatta vaktim varsa brancha dönüşebiliyor hemen :D Şu ana kadar zararından çok faydasını gördüm ama kişiye göre de değişebilir tabii.


  • superfluid  (17.06.19 14:34:40) 
Bence onemli cunku yapmazsam mahvolurum ben. 2 lokma da olsa atistitmam lazim.
Intermittent zart zurt yapamam. Bana dogru gelmiyor.

  • stavro  (17.06.19 14:39:17) 
Kesinlikle en önemli öğün. Sabah sağlıklı yağlarla ve proteinlerle yapılmış, zararlı karbonhidrattan ve şekerin her türlüsünden uzak bir kahvaltı 12 saate kadar tok tutabiliyor.
Ben de 2 öğün beslenenlerdenim. Hatta beslenme tarzım intermittent fasting + ketojenik uyarlaması sayılabilir.
Öğünlerimde glisemik indeks ve glisemik yük takibi yaptığımdan beri mide yanmalarım ve hazımsızlığımı çözdüm. Bunun da yaptığım güçlü kahvaltı sayesinde olduğunu hissediyorum. Sağlıklı beslenmenin sinyalini vücudum da veriyor.
  • landho  (17.06.19 15:06:13) 
son derece gereksiz b ir öğün. tamamen gereksiz kalori alımında n başka hiçbir şey değil.


  • whatdreamsnevercome  (17.06.19 15:08:52) 
Gereksiz, köle yemeği. Bunu yapmayan ameleyi işe almazlar. Müteahhitlere sorabilirsin.


  • (s)AINT  (17.06.19 19:08:37) 
10 yıl uyanır uyanmaz bir şeyler yiyen birinden son 1.5 yılda sabah 6 buçukta uyanıp kahvaltıyı en erken 10 da yapan biri oldum. Kahvaltıyı atlamanın veya saati ileriye çekmenin çok daha iyi olduğunu düşünüyorum kendime bakarak. İlk 6 ay açlık hissettiriyor ama su dışında hiçbir şey tüketmeyerek 10 11 de üzerine baharatlı zeytinyağı dökülmüş lor peyniri, 3 yeşil çay ve kızarmış ekmek yemek gibisi yok artık :)


  • tesla01  (18.06.19 09:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.