[]

Çektiğiniz fotoğraflarınızı arşivleme düzeniniz nasıl?

Merhabalar;

Telefonla çektiğiniz fotoğrafları bilgisayarlarınızda arşivleme düzeniniz nasıldır?

Misal Tarihsel olarak mı klasörlüyorsunuz? (Örneğin; 2019/Mayıs ayında çekilen fotoğrağlar...)

Yoksa fotoğrafın içeriğine mi göre klasörlüyorsunuz? (Örneğin; ben, kedim, manzaralar vb gibi..)

Ya da nasıldır?

Sizce en işlevseli hangisidir? malum zamanla bir sürü fotoğraf birikiyor. hepsini de telefonda istesek de saklayamıyoruz. hal böyle olunca 1 sene önceki bilmem nerede, kimle vs çektiğimiz bir fotoyu bulmak istediğimizde bunu en pratik ve hızlı şekilde yapabilmeliyiz..

 
Bu işi daha yeni yaptım büyük bi işsizlik zamanımda..

Çekildiği yere göre kategori ettim ben. Ama zaten normalde pek foto çekilen biri değilim, genelde bi yere gidince falan çekiyorum. İşte mesela bu sene Eskişehir'e gitmiştim. Orada çektiklerim Eskişehir 2019 klasöründe duruyor.

Normalde çektiğim fotoları da Ivır Zıvır ya da İzmir diye kategoriliyorum. Bi de çekildiğim fotolarda aynı pozda birkaç tane olunca(İşte hangisi güzel belli olmuyo ya) bakıp en güzeli bırakıp kalanları siliyorum. Öyle olunca baya azalıyor fotoğraf yükü.

Fotoğraflar hem bilgisayarımda hem telefonumda duruyor. Belki ilerleyen dönemde telefondan silerim ama şu an pek gerek yok.
  • nundu  (05.06.19 13:36:04) 
Fotoğraflarım
2017 / 2018 / 2019 —> 2017 klasörüne girdik.
2017 - ocak- haziran arası (eğer önemli bir etkinlik olmuş ise klasöre not düşüyorum, mesela 01-06 / Erzurum kongre, Mersin deniz gibi.)
  • aylakadam  (05.06.19 13:53:35) 
sene ve daha sonra sene içindeki mekan ya da aktivite. amasya, doğumgünü.. falan gibi.


  • cosmicgadin  (05.06.19 14:30:58 ~ 14:31:16) 
Google photos otomatik yedekliyor her şeyi. Arada bir telefonu bosaltiyorum.


  • chavezding  (05.06.19 18:37:22) 
Google photos hiçbişi yapmana gerek yok kendi yapıyor zaten


  • anarsika  (05.06.19 21:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.