Benim abimle aramda 8 yaş var, o yüzden uzun bir süre bir muhabbetimiz yoktu. Hayatın alakasız evrelerinde olduk hep, ben ortaokul okurken o üniversitede falan. Paylaşabileceğin bir şey yok haliyle. Benim ergenlik nöbetleri geçirdiğim sırada, liseye başladığımda yurt dışına gitti, üniversitenin 2. senesinde döndü geri. Ondan sonra iyi kötü muhabbet edebilmeye başladık. Şimdi ben artık yirmili yaşlarımın ikinci yarısına geldim ve baya iyiyiz.
Etrafımdan gördüğüm kadarıyla yaş farkı az olunca artık rekabet hissinden mi bilemiyorum, kardeşler arası problemler daha çok oluyor. Erkek çocuklarında otorite kavgası, kız çocuklarında da kıskanma oluyor bazen benim gördüğüm. Bizim örnekte yaş farkı büyük olduğu için abim hep bir nevi ikinci baba figürü gibi bir şey oldu ister istemez. Karakteriyle de alakalı tabii ama o tarz bir figürle zaten problem yaşamak zor. Yol gösterici gibi bir şey oldu benim hayatımda, rol model bir karakter oldu. Süper bir adam valla seviyorum.
Az yaş farkı da mutlaka sorun olacak demek değil. İki tane kuzenim var, aralarında 2 yaş var. Adamların biri 30 diğeri 32 yaşına geldi, eskisi kadar olmasa da hala bir otorite çatışması var heriflerin arasında. Ama çok yakın bir arkadaşımın da kendinden 2 yaş küçük kardeşi var, hiçbir problemleri yok.
0