[]

Yurtdışı için en mantıklı yol

üniversiteden yeni mezun oldum. ingilizce konuşulan herhangi bir ülkeye gitmek için tavsiye edebilecğeiniz bir yol var mıdır? ingilizcem mükemmel değil ama idare eder.gitmeye kesin karar verirsem daha iyi hale getireiblirim.gitme sebeplerimden birisi de native seviyesine gelmek. dil kursu vs..başka bir yolla, en az 6 ay kalmak üzere gitmek istiyorum.

benim aklıma gelenler yüksek lisansa başvurup gelecek yaz wat ile amerika
veya diğer 6 aylık dil kursları.

 
butcene gore degisir.


  • robokot  (27.05.19 01:08:53) 
native seviyesine yetiskin biri gelemez meselesi tam anlamiyla bir mythdir. 20 yasinda adam gider amerika'ya PhD yapar, ana diliyle konusmaz, o ortamlara girmez, 10 sene yasar, sonunda ortalama bir dogma buyume amerikan'dan daha iyi ingilizcesi olur, daha iyi konusur, kendini daha iyi ifade eder.

ha 6 ay dil kursuyla olmaz tabii.
  • robokot  (27.05.19 01:14:55 ~ 01:15:22) 
daha önce 4 ay amerika'da wat ile kaldım. temelim de olduğu için ingilizce iletişimde özellikle son 1 ay alıştığım için çok sorun yaşamadım.bütçem 40000 tl civarı.


  • potsdamer  (27.05.19 01:30:21) 
Avusturalya sanırım üniv mezunları için geçici çalışma izni veriyordu ona bakabilirsiniz.

Onun dışında bölüm ne?

Yeni zelanda ve Kanada göçmenlik sitelerini inceleyin bölümünüze göre göçmenlik vizesine başvurabilirsiniz puanınız tutarsa.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (27.05.19 02:50:36) 
"20 yasinda adam gider amerika'ya PhD yapar, ana diliyle konusmaz, o ortamlara girmez, 10 sene yasar, sonunda ortalama bir dogma buyume amerikan'dan daha iyi ingilizcesi olur, daha iyi konusur, kendini daha iyi ifade eder."

anadilin gibi olmasi mumkun degil, hayal kurmayin, insanlara da hayal kurdurmayin. anadil gibi olmasi icin ilkokula seviyesinden sisteme girmek lazim. ortaokuldan dahil olanlarda bile aksan hissedilebiliyor eger cok cok yetenekli degil ise.

gelistirmek istiyorsan zaten en az 6 ay kalmani tavsiye ederim, hatta mumkunse 1 sene. 6 ay sonunda zaten ozellikle listening'de fark hissetmeye basliyorsun. universite bunyesindeki kurslara bak, diger dil kurslarinda cok zayida cocuk coluk oluyor, zipirlarin arasinda dil gelistirmek zor. kolay gelsin..
  • cooperr  (27.05.19 06:48:51) 
Native seviyesine gelmekten kastın dile hakimiyet ise (kelime-gramer bilgisi, akıcı konuşma, yazma, dinleme vs.) kesinlikle mümkün. Aksanın olması dile hakim olmadığın anlamına gelmez.


  • evandro roncatto  (27.05.19 07:48:03) 
1. Native seviyesine gelinmez diye bir sey yok, kabiliyete bagli bir sey.
2. Girebiliyorsan ise girip para biriktir ve 6 ay - 1 sene kadar git. WAT ile ingilizce *gelisebilir* ama calistigin yere, buldugun ise, genel olarak ortamina falan gore cok degisecek bir sey.
3. Yuksek lisans durumu varsa yuksek lisansla erasmusa gidebilirsin.
  • hot potato  (27.05.19 08:38:14) 
cevaplar için teşekkür ederim. irlanda'da ve kanada'da 6 aylık dil okulu şu an mantıklı duruyor. özellikle irlanda'da dil okulu uzatılabildiği için.

@hotpotato erasmusla avrupa ülkesine gitmek çok faydalı olmayabilir.ama wat için yüksek lisansa başvuracağım.
  • potsdamer  (27.05.19 23:51:27) 
niye olmasin. erasmus'ta wat'ta konusacagindan 10 kat fazla ingilizce konusabilirsin. veya direkt ingiltereye gidebilirsin vs.


  • hot potato  (28.05.19 00:50:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.