[]

hangi mesleğin size uygun olduğuna nasıl karar verdiniz?

bazen kendimize uygun sandığımız bölümün/mesleğin aslında hiç mi hiç bize göre olmadığını fark ettiğimizde iş işten geçmiş oluyor maalesef.


seçimlerinden pişmanlık duymayanlar, bu kararı nasıl verdiler?

 
Sans.
Internette bir form doldurmustum puanimla falan, karsima bazi bolumler cikardi, arastirince geleceg iyi vs diye cikmisti. Ben de sectim ama sifir bilgiyle.
Birincilikle mezun oldum, su anda da iyi bir kariyere sahibim, hepsi 10 tl verip hurriyet kariyer sitesine uye olmamla basladi. Sans yani.
  • logisticsmanager  (18.05.19 00:12:57) 
ne güzel cevap verecektim. seçimlerinden pişmanlık duymayanlaraymış soru :)


  • un  (18.05.19 02:22:03) 
Sayısal puan ile alan her yere puanım yetiyordu. Ya EE seçecektim ya da Tıp. Tercihim mühendislikten yana oldu, ne yapar ne eder araştırmadım bile. Araştırsam da değişmezdi.


  • Elduinnnn  (18.05.19 02:25:34) 
@un, pişman olanlar da cevap verebilir elbette :)


  • beyaz karga  (18.05.19 02:41:01 ~ 02:48:52) 
Hukuk mezunuyum; girerken çok seveceğimi düşünmüştüm, çocukluğumdan beri güya hayalimdi ama mezun olurken kaçacak delik arıyordum, son sene ders çalışmak işkence haline gelmişti. Hiç ama hiç sevemedim. Ustelik ulkenin hatri sayilir universitelerinden birinden mezunum.

İnsan psikolojisi, ilişkileri, davranışları, beyni, dusunce yapısı vs her zaman çok ilgimi çekmiştir. Hukuk son sınıftayken yavaş yavaş aklıma düşmüştü; mezun olup diplomamı aldıktan sonra ailem ve erkek arkadasimin destegi ile kendimi psikoloji bolümünde buldum. Hukuktan psikolojiye geçişimde hukuk mezunu olanların yurtdışında iş imkanlarının cok kısıtlı olması da var tabii. İlk gittiğim bir hafta 'ben ne yapıyorum bu insanların arasında?' diye düşünürken sonrasında bir an bile pişman olmadım. 4.00 not ortalamasıyla bitirdiğim dönemler bile oldu; ders çalışmak benim için zorunluluk değil, keyif haline geldi. İlk başta tereddüt etmiştim ama iyi ki diyorum simdi.
  • fraise  (18.05.19 02:50:54 ~ 02:52:15) 
babam, abim, ablam hep isletme mezunu. liseye kadar ben de onlara bakip isletme okumayi planliyordum. lisede okulun bilgisayar olimpiyat takimina secilmistim.orada programlama ogrendim ve hosuma gitti. ilk kod yazmaya basladigim andan itibaren ben bu isi yapicam diye karar vermistim. 15 yil oldu 1 gun bile kod yazmaktan pismanlik duymadim. okumak istedigim universite de ayni sekilde en basindan beri belliydi. hep bogazicinde okumak istedim, isletme yerine bilgisayar muhendisligi yazdim. ondan da pisman olmadim hicbir zaman.

bolumde benim gibi bilg. muhendisligini cok isteyerek gelen ama sonra memnun olmayan arkadaslarim da var. ama onlar daha cok iste oyun oynamayi sevdikleri icin yada iste bilgisayarda takilmayi sevdikleri icin bilg muhendisligi istemisler. ben bir bilgisyar muhendisi profesyonel olarak gunluk ne yapiyorsa onu yapmaya lisede basladim. yani mezun olunca ne yapacagimi biliyordum. o yuzden bir hayal kirikligi yada surpriz olmadi benim icin. bolum tercihi yaparken zaten 4-5 yillik tecrubeli muhendis gibiydim.

onemli olan bence bu mezun olduktan sonra o meslek sahibi ne yapiyor, gunluk rutinleri neler bunlari arastirip, bilmek ve mumkunse tecrube etmek lazim.
  • nickmickyok  (18.05.19 11:32:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.