[]

E-kitap okuyucu almak istiyorum ama nasıl ve hangisi?

Herhalde akıllı telefondan sonra en çok sorulan sorulardan biri, farkındayım. Ama pek bilgim yok. Yardımınıza ihtiyacım var bu yüzden.

Bunlar aşırı pahalı zannedersem, eskiden 300'lerdeydi. Dandik bir şey ya da haddinden fazla özellikli bir şey almak istemiyorum. Şimdi bu sebeple nasıl bir ürün almam lazım? Şu bilgiler tavsiye vermenize daha iyi yardımcı olur herhalde :)

1. Benim sahip olduğum e-kitapların hepsi epub formatında. Ben format değiştirmekle uğraşmak istemem. Sürükle-bırak yöntemiyle epub kitapları atayım, okumaya başlayayım isterim.
2. İnternete girmesine ne gerek var ki? Wi-Fi özelliğine gerek yok.
3. Su geçirmez olmasına gerek yok.
4. Ekran boyutu klasik kitap sayfası kadar olması mümkün mü? Basılı hali 400, e-kitap hali 1000 olsun istemem.
5. Dediğim gibi, çok pahalılar. İkinci eller güvenilir midir? Nereden alabilirim ki?
6. Hepsinde de e-mürekkep özelliği var mıdır?
7. Ekranı dokunmatik olmayan okuyucular mı var? Ne eksisi var?

Benim için en önemlisi direkt epub açması, ucuz olması ve ekran boyutu kısacası.

Ne önerirsiniz?

 
Ekitapların arasında çok ciddi bir fark yok sanırım. Epey araştırmıştım alırken.

Şahsen Kobo'nun Glo Hd modelini kullanıyorum. Tatile sağa sola giderken E-kitaba kitap atıp öyle gidiyorum. Bavulda yer kaplamıyor bu açından çok faydalı. Gerçi bu model sanırım yok. Muadili hangisine denk geliyor bilmiyorum. Kullandığım modelden sorularınızı cevaplayım

1 - ) Epub'u destekliyor.
2 - ) Gerek yok. Bu modelden cihaz üzerinden e-kitap satın alabilirsiniz. Bugüne hiç gerek görmedim.

4 - ) Arada farklılıklar oluyor haliyle. Baskılı hali 400 ise, ekitap atıyorum 380 sayfa olabilir. Yazı tipi ve büyüklüğyle alakalı ama yazı tiğini değiştirip büyütme küçültme imkanı var.
  • put it in your appropriate place  (12.05.19 21:46:09) 
yıllar önce 2014 gibi kobo touch almıştım aliexpress'ten hala kullanıyorum,basit bir model.
1-bilisayar'da calibre adında bir program var onun sayesinde internette bulunan bir çok kitabı sürükle bırak yöntemiyle cihaza atıp 15sn içinde okuyabilirsiniz.
2-internete girmese de olur tabi ama bildiğim kadarıyla en basit cihazlarda bile wi-fi var,atıyorum kindle'ın kobo'nun kendi kütüphanesine bağlanıp kitap satın alıp okuyabilmek için standart olarak wifi koyuyorlar modellere,fiyat olarak bi farkı yok.
4- mecburen arada fark oluyor yazı tipine ve puntosuna göre değişiyor,çok takılmayın
5-ikinci elden ziyade ben yine aliexpress önereceğim vergisi vs. nasıl olur bilemem ama kobo'nun 70-80 dolar civarına güzel modelleri var. ben aldığım kobo touch'ı neredeyse 5 senedir kullanıyorum.
6- evet elektronik kitap okuyu dememizin sebebi e-ink dediğimiz teknolojiyi kullanması. diğer türlü tablet ya da telefon ekranından bir farkı kalmazdı
7-dokunmatik olmayan modeller belki vardır da yine fiyata etkisi olacağını sanmam. zaten burada dokunmatik diyince aklınıza akıllı telefon gibi dokunmatik tepki alacağınız gelmesin, yanlış yönlendirmek istemem ama eski dokunmatik telefonlara benzer bir teknoloji var rezistif gibi sanki.

aliexpress'te kobo glo, kobo aura diye aratın 70-80 dolar arası değişiyor fiyatları. kindle tarafından cihazlar hakkında bilgim yok maaelesef.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (12.05.19 22:02:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.