[]

"oruç tutuyor musun?" sorusuna cevap

"neden oruç tutmuyorsun gibi allah'ın kula soracağı sorular yerine, "nasılsın, bir ihtiyacın var mı" gibi kulun kula soracağı sorular sorun."

bunu dindar insanlara desem nasıl etkisi olur? lafı oturtma etkisini verebilir miyim? ve de bu sözün tam halini yazar mısınız?


 
onu soran adam cevabını anlamaz.


  • sutlu nescafe  (08.05.19 03:19:32) 
Sünni müslümansanız, "Allah affetsin" deyip geçersiniz. Müslüman değilseniz, "inanmıyorum" dersiniz.
Karşı tarafı en kısa yoldan ikna edip susturup işinize gücünüze dönmek isterseniz "aleviyiz biz" dersiniz.
Eğer karşı tarafa ders vermek istiyorsanız işiniz zor tabii. Eğer namaz kilmiyorsa "Beş vakit namaz oruçtan daha farz, o da islam'in şarti, niye kilmiyorsun" gibi bir kontra işe yarar. Olmadi "münker-nekir mi kesildin başima" diyip terslersiniz.
Eğer ramazan orucunun farziyetine inaniyorsaniz, "niye oruç tutmuyorum" sorusunu siz kendinize sorun... Başkasinon haddi degil.
  • dilemma of subscribtionability  (08.05.19 03:40:09) 
Evet yada hayır demen yeterli değil mi? İnsanlarla münakaşaya girmenin bir anlamı yok bence.


  • six packsiz  (08.05.19 03:44:34) 
@six değil çünkü peşinden neden sorusu da geliyor kesin olarak.


  • diffarentiationation  (08.05.19 03:55:18) 
direk tutmuyorum bu direk olarak beni ilgilendirir direk benim sorunumdur seni direk olarak ilgilendiren bir şey değildir direk allah ile benim aramda bir şeydir diyebilirsin. ya da direk tutuyorum de geç karşılarında direk olarak bir şey yemek zorunda kalmayacaksan nerden bilecekler.


  • rotten head  (08.05.19 05:09:55) 
Sunni Müslümansaniz ne ya. :d şi olup kılan yok mu? Zorun


  • JackDanielSparroww  (08.05.19 07:40:50) 
Zorunlu değil diye kilamazlar mı? Yönlendirmeye bak. Umarım müslüman değildir. Adamı ateist yapar boyleler. Malum artık dine inanış artık kişiler yüzünden değişiyor. Böyle müslüman olacaksa ben olmayım der gibi. Ha yanlış ha doğru :d


  • JackDanielSparroww  (08.05.19 07:42:40) 
en kestirme cevap;
sanane

  • füt  (08.05.19 08:17:33) 
mezhebim farklı kafiri'yim dersin.bu da bir cevap.


  • natallica  (08.05.19 09:29:02) 
"sunni müslümansanız" lafıma takılmış bir arkadaş. Şii olup kılan yok mu, demiş. "Tutan" yok mu demek istiyor galiba.

Öncelikle, bu topraklarda genelde müslümanlar alevi yahut sünni oluyorlar. Aleviler (istisnalar dışında) ramazan orucu tutmaz, muharrem orucu tutarlar. Ben orada "sünni" değil de "müslümansanız" deseydim, aleviliği islam paydasına almamış olacaktım.

Türkiye'de şii mezhebine mensup (aleviler ve arap alevileri müstesna) bir tek caferiler varlar. Onlardan da oruç tutmayan bilmiyorum açıkçası.

Duyuru sahibi arkadaş tutmadığını belirtmiş. Ben de ihtimaller dahilinde sıraladım verebileceği tepkileri. Yazılanları art niyetsiz okursanız, art niyetsiz anlarsınız zaten...

Böyle bir açıklamayı yapmam gerekti.
  • dilemma of subscribtionability  (10.05.19 02:43:54) 
Uzun zamandır bu tip insanlar yok çevremde ama geçmişte sorduklarında sıkıntı veriyordu.


  • insomniac  (10.05.19 02:49:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.