[]

setOnClickListener nasıl çalışır detay java android

btnone.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
public void onClick(View v) {

}
});
efendim merhabalar bilginize ihtiyacım var bilginizden yararlanmamı sağlamanızı ve mahrum bırakmamanızı rica ediyorum.
Ben bu setOnClickListenerarka tarafta nasıl calıstigini anlamaya çalışıyorum
android studioda isimlerin uzerine gelince ctrl basili tutup maus ile tiklayinca kodun arka tarafina gidiyorya bende oyle yaptim ve
setOnClickListener ın bir metod ve
OnClickListener da view clasının içine yazılmış bir interface oldugunu ögrendim
setOnClickListener in ne is yaptigini biliyorum tiklanma olayi oldugunda ne yapilmasini istiyorsaniz yaziyorsunuz bir dinleyici ama aslinda biz bir classin bir metodunu kullanıyoruz fakat kullanma sekli cok farkli normalde biz bir classin bir metodunu kullanmak istiyorsak nesnesini olistururuz veya extent veya implement ederiz fakat burada
setOnClickListener in icine parametre olarak new aliyor sonra bir imterface aliyor bu nasil olabiliyor anlayamiyorum.

tesekkurler.
detay
setOnClickListener View.java nin metodu

 
onceki sorularinda aciklamistim bunu.

setOnClickListener parametre olarak View.OnClickListener interface'inin bir instance'ini bekliyor. orada yaptigin ilk once new View.OnclickListener(){} seklinde bu interface'i implement eden abstract class initialize ediyorsun daha sonra da bu instance'i setOnClickListener'a parametre olarak yolluyorsun.

sana tavsiyem android calismayi birakip ilk once OOP ve java temelini gelistirmen. sordugun soruda android ile ilgili bir durum yok. java ve OOP'nin en temelleri ile ilgili eksikligin var. yanlis hatirlamiyorsam OOP'yi C# uzerinden calisiyordun. eger android ogrenmeye calisiyorsan java uzerinden OOP ogrenmeye calis. maalesed c#'ta bazi seyler farkli
  • crucio  (30.04.19 11:40:29) 
Efendim merhabalar
# Onclicklistener interfacesini implement eden abstract classı bulamadım.
# efendim ben hiç c# calismadim.hep java çalışıyorum.
# Ben oop konularını bitirmiştim fakat onerileriniz sayesinde anladigimdan şüphe ederek tekrar etme karari aldim. Bugun saat 8'e kadar oop konusunu tekrar edecegim.
# Belki bu aksam belki yarin tekrar bilginize ihtiyac duyabilirim benimle bilgilerinizi ve tecrubenizi oaylasmanizi tekrar rica ediyorum.

tesekkurler.
@curucio ve @entegre

github.com
  • aristotelesin berberi  (30.04.19 13:22:35) 
onclicklistenere implement eden abstract class senin ilk soruda belirttigin yer iste "new View.OnClickListener() {}" dediginde View.OnClickListener interface'inden abstract class instantiate etmis oluyorsun.

eger ingilizcen varsa su kursu takip edebilirsin. turkce altyazisi da varmis gerci. www.coursera.org
  • crucio  (30.04.19 13:56:00 ~ 13:59:33) 
@crucio
# galiba ne demek istedigini anladım abstract class orneklemesi olusturuyor diyorsun.
# Ben bugun biraz oop çalışacağım daha iyi anlayacagimi dusunuyorum calisinca.
# Dostum onerdigin kurs ucretli ben oop konusunu ucretsiz bilgilerden yararlanarakn ogrenebilirim tesekkurler.
  • aristotelesin berberi  (30.04.19 14:47:24) 
kursun ucretli oldugunu farketmemisim, pardon. buna bak o zmn, bu ucretsiz

eu.udacity.com
  • crucio  (01.05.19 03:08:41) 
Günaydın @crucio simdi anladim ki oop konusunda ciddi bilgi eksikligim varmiş.Bu bilgi eksikligimi yeni fark ediyorum ve bir kac gunu mu bu konuyu tam olarak kavramak icin ayirdim.
teşekkür ederim beni aydinlattigin icin buyuksun.
verdigin adres guzel kayit oldum iyi ki soyledin.
  • aristotelesin berberi  (01.05.19 09:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.