[]

Aux kabllosu

Bu aux kablolari denilen şey 3.5mm çıkışlı kablolar mı oluyor?

Bunların bazısı 3 bğumlu bazısı 4 boğumlu.

www.hepsiburada.com

4 boğumlu bu. Neden bu fark var acaba? Benim hoparlor çıkışı bazen 3 boğumluları kabul etmiyor.

 
stereo - mono farkı.

biri tek kanal ses taşır, diğeri 2 kanal.
sağ ve sol hoparlörden gelen sesler farklı olur stereoda.
  • işimdeyim gücümdeyim  (28.04.19 19:13:14) 
teşekkürler.

4 boğumlular stereo oluyor o zaman oyle değil mi?

nl.aliexpress.com

soyle bir sey ariyorum ama trde yok gibi. çift tarafı da 4 boğumlu olan kablo bulabilir miyim trde?
  • Jeckson  (28.04.19 19:42:14) 
stereo-mono farkı değil.

mono iki boğumlu olur (biri ses, biri ground), stereo üç boğumlu olur (sağ ses, sol ses, ground).

dört boğumlu olanlar ses dışında başka özelliği de taşır. örneğin dört boğumlu kulaklığın dördüncü boğumu, kablo üstündeki ses açma kısma, şarkı atlama vs. işini gören butonun boğumudur. muhtemelen usb üzerinden cihazı kontrol imkanı sunuyordur.
  • kibritsuyu  (28.04.19 20:13:53) 
trs 3 boğumlu olan
trrs 4 dediğin
(t:tip , r:ring, s:sleeve)

genel adı bu, böyle aratabilirsin.

Mesela mikrofonlu kulaklıklar(kibritsuyu'nun dediği gibi ek özellikli) trrs olur. Mikrofonu mu o taşıyor yoksa ses ayarları vs mi bilmiyorum.

Ama TRS olup mikrofonlu göremezsin mesela. Normal şartlarda etkilememesi lazım bu arada, trrs uzatma kablosuyla da gayet ses uzattım. Diğer iletken kısmı kullanmadığı için (ve diğer kısımlarda da yanlışlık olmadığı için) sorun olmamalı sanki.

Ama işin fiziksel/elektiriksel altyapısını bilen biri açıklasa daha iyi.
  • nhk ni youkosu  (28.04.19 20:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.