[]

Ara ara gelen yüksek lisans fikrine nasıl baksam?

Merhaba arkadaşlar,

Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın. Durumu olmayanlar için özet sondadır.

İşsizliğin de etkisiyle bazen aklıma "Acaba yüksek lisans mı yapsam? " düşüncesi geliyor ama geldiği gibi gitmesini istiyorum ama bir yanım da " Acaba? "
diyor içinde bulunduğum koşullardan dolayı. Bu fikirden köşe bucak kaçmamın sebebi okuldan, derslerden falan artık iyice sıkılmış olmam. Bir an önce para kazanmak istiyorum ve zaten para kazanmanın tadını aldım.

Mezun olunca nasıl bir ferahlık geldi anlatamam öyle ki sonradan 2. üniversite için başladığım kıçı kırık AÖF' yi 2. sınıfta bıraktım. Çünkü sınavlara falan gitmek zoruma gidiyordu. Dayanamadım bıraktım. Mezun olalı 3 yıl olacak neredeyse ve o kadar zamandan sonra yüksek lisansa başlayabilir miyim bilmiyorum. Aklıma lisans zamanlarımdaki vize haftalarında zorla ders çalıştığım anlar geliyor. Zulüm gibi geliyordu ders çalışmak. Böyle diyince aklınıza tembel bir öğrenci olduğum gelmesin . Devamsızlık yaptığım gün sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi, düzenli olarak not tutardım ve millet en çok benden not isterdi. Hocalar falan severdi beni. İstesem zorlanmam ama içimden gelmiyor artık. Bir de bunun tez zamanı var ki zaten tek başına yetiyor yüksek lisans fikrinden soğutmak için.

Diğer yandan iş bulamıyorum, görünüşe göre vasıfsızdan halliceyim. Mezun olalı neredeyse 3 yıl olacak ama bu süre içerisinde iki şirkette toplamda sadece 6 ay çalışma deneyimim var. Yaş olmuş 28, napıcam bilemedim. Bu arada iyi bir üniversitede Alman Dili ve Edebiyatı' ndan mezun oldum. Şu anki aklım olsa asla ama asla okumazdım. Realist olmak gerekiyormuş, onu anladım. 2 yıllık myo falan okusaydım daha iyi olurmuş bence. Tonla görüşmeye gittim ama bi halt çıkmıyor. Bu çıkmaz da beni yüksek lisans yapma fikrine yöneltiyor. Zaten ülkenin hâli malûm, deneyimliler iş bulamıyor, şu halimle kim beni ne yapsın! Kimse neler yapabileceğimi bilmiyor, potansiyelimden haberi yok. Çünkü onlar için sadece CV' de yazanlar önemlidir, gerisi teferruattır.

Yüksek lisansa gelince Uluslararası İlişkiler falan düşünüyorum ya da kendi bölümümden devam ederim. Bu arada beni çok seven ve aynı zamanda bölüm başkanı olan hocam okul yıllarımda ben bahsetmemiş olmama rağmen yüksek lisans düşünürsem yardımcı olacağını söyledi. Zaten önceden beri aklıma girip çıkıyor yüksek lisans düşüncesi ve yurt dışında yaparsam güzel olur diye düşünüyordum. Ama ne yapsam bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz? Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Uzun olduğu için kusura bakmayın :)

Özet: Artık okumaktan sıkılmama rağmen iş bulamadığım için yüksek lisans yapma fikri kafamı kurcalıyor. Uzak mı durayım yoksa şansımı deneyeyim mi?

 
Su halinle is bulamiyorsan yuksek lisans'ta uluslararasi iliskiler gibi hava civa bir sey okursan gene bulamayacaksin, tutup Bogazici'nde falan okumadikca. O yuzden is bulmaya odaklan.

Yurtdisinda yapacak paran varsa yap en azindan dilin falan gelisir ama sonrasinda orada mi kalmaya calisacaksin yoksa turkiyeye mi doneceksin? Her kosulda elle tutulur ve stratejik bir sey okumadiktan sonra laf olsun diye okumak fayda saglamaz.
  • hot potato  (18.04.19 22:16:41) 
Bu fikir ara ara bana da geliyor hatta başvurdum kabul edilmedim. Herkes yüksek lisans doktora yapıyor yine iş yok yine iş yok. Direkt lise ya da on lisans mezunu olsaydık çoktan bir yere atanmıştık. Ben eski iş yerinde emirleri lise mezunu yönetici asistanından alıyordum. Maaşı da 5000 falandı.


  • geçerkenugradım  (19.04.19 09:37:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.