[]

"bunu kesinlikle hatırlamıyorum. bu olay öyle olmadı."

cümlesini kuruyorsunuz, ya da buna benzer bir şey söylüyorsunuz. sonradan bakıyorsunuz ki harbiden karşı taraf haklı, hafızanız sizi yanıltmış. başınıza geliyor mu bu durum? benim başıma geldi gibi, ya da gelmiş olma ihtimali var. insanlar ne diyecek, merak ettim. (olduğunu kesinlikle hatırlamadığım bir olayın olduğu iddia ediliyor ve üzerinde uzun uzun durulmaması gereken bir mevzu).




 
Birlikte çalıştığım arkadaşım sürekli böyle. Zamanla hafızasının kendisini yanıltabileceğini kabullenmeye başladı (yediği şeylere bağlı olarak zihin bulanıklığı yaşıyormuş), ben de artık ciddiye almamaya başladım, bazen dalga geçiyorum ne yedin sen yine diye. İlk başlarda bayağı sinir oluyordum. Çünkü yanlış hatırlıyor olabileceğini kabullenmeyip ısrar ediyordu.


  • pati  (09.04.19 19:15:27) 
evet hafızamız bizi yanıltabiliyor malesef.

birinin adını düşünürken 'neydi neydi S ile başlıyordu hani, Servet-Selvi-Serkan.., hah hatırladım Fehmi!' demek gibi.

bilimsel dayanağı da vardı, beyin alakasız detayları kendisi dolduruyor bişeylerle diye de bulamadım şimdi.
  • taurina  (09.04.19 19:23:58) 
bireysel tecrübeler daha iyi olacak.


  • sanat guresi  (09.04.19 19:41:12) 
Askerlik yaparken çarşıya çıktığımızda başıma gelen bir şeyi unutmuşum, hala görsel-isitsel olarak hatırlayamıyorum ama arkadaşım hatırlattı.

Yer Suriye sınırında güvenlik sorunları olan bir ilçe. Çarşıda kebap yemeye cikmistik. Zaten ilçede gidip oturalım denebilecek 3-5 kebapçı var sadece. Bunlardan birinde bana çıkışta bir adam "et lazım mı abi" diye sormuş, ben de "doyduk yeter" demişim adam da "yok abi daha taze canlisindan" gibi bir şey demiş.

Neyse ben bu olayı kendi yaşadığım bir şey olarak hatırlamıyorum, daha önceden anlattığım bir arkadaşım anlattı lafı bir yerden geldi de; emin olamayınca sonra o esnada yanımda olan arkadaşımı arayıp teyit ettim olduğunu. Ama kendi yaşadığım bir şey olarak değil de, mesela bebekligimize dair anlatılan/olduğunu bildiğimiz ama bizzat hatırlamadığımız bir şey şeklinde hatırlıyorum. Ses görüntü hiçbir şey yok.

Kimbilir belki onemsememekten belki o anki stresten bakar kör olunabiliyor, yani ben olmuştum.
  • encookbensevinnolur  (09.04.19 22:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.