[]

kitap patenti gibi bişey var mı

bir kitap yazıyorum ve onu her platformda sahiplenmenin yolu nedir? kitabevine yollamadan önce ne yapmalıyım? patent kurumu benzeri bir yer var mı? ilgileneceklere teşekkürler.




 
(bkz: telif hakları)

sizin işiniz patent ile değil.
  • babilbaligi  (03.04.19 12:30:49) 
patent değil telif almalısın. o da noterden oluyor. ama masraflı bir iştir söyliyim. kitabın çıktısını kendi adresine postayla gönderip zarfı açmamanın bir çözüm olduğunu söylerler ihtilaf durumlarında. ne kadar doğru bilmiyorum. ayrıca yayınevleri böyle riskler almazlar, kitabını başka isimle basıp sana para vermemeleri falan çok düşük ihtimal. zaten olur da bir yayınevi kitabını basmayı kabul ederse önerecekleri ücrete şaşıracaksın. bu kadar para için hiçbir şirket dolandırıcılık yapmaz merak etme.

bu arada kitap yazan birinin telifle patenti karıştırması biraz tuhaf geldi.
  • sir gawain  (03.04.19 12:34:47 ~ 12:43:47) 
telif hakları noter ile tescil edilmez. noter ile tescil edilen ancak o an elinde o dökümanın olduğudur.

eserlerde telif hakkı koruması için tescil, kültür bakanlığı tarafından yapılır. Detaylı bilgi için FSEK 13'ü okuyabilirsiniz.

www.telifhaklari.gov.tr

p.s. bilmediğimiz konularda lütfen yanıltıcı olmayalım.
  • babilbaligi  (03.04.19 12:43:34) 
  • microfiction  (03.04.19 21:36:06) 
salla başkan. adamlar zülfü livaneli kitabını kopyala yapıştır yapıyor. karakter adlarını ctrl h tümünü değiştir deyip tekrar sürüyor piyasaya. sonra pişkin pişkin esinlenme olabilir ama o kitapta benim emeğim var falan diyorlar. zülfü livaneli ye bunu yapanlar sana bana ne yapmaz.


  • Wasking  (03.04.19 22:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.