[]

Ingilizce anlam sorusu

Şimdi ne demiş burada? Yürüyen merdivende Kadın mı önde olmalı erkek mi?


There are other exceptions to the general rule of “ladies first”: When a lady is being accompanied by a gentleman, she precedes him when ascending stairs, but follows him when descending stairs, the rationale being that the gentleman will be in a position to brace her in the unfortunate event of a slip or a fall. The same rule and logic apply to escalators: Man behind woman when ascending; man in front of woman when descending. Unfortunately, very few men or women are aware of these exceptions, resulting in many a young man unwittingly stepping aside in the name of “chivalry,” only to commit a faux pas—literally and figuratively. Clearly, the exception makes perfect sense. A young gentleman, therefore, without seeming too authoritative, should gently suggest to his female companion that he be allowed to precede her when descending stairs so as to ensure her safety—a request with which most young ladies are more than happy to comply!

 
Ben paragraftan kadının önde olması gerektiğini anlıyorum. Ama paragrafa başlama cümlesi sanki aksini söyleyecekmiş gibi duruyor?


  • adwokat  (23.03.19 23:31:39) 
yuruyen merdivenden cikarken erkek arkada, kadin onde, inerken kadin arkada erkek onde. nedenini de eger kadin duserse erkek onu tutabilsin diye olarak aciklamislar.


  • kassiopeia  (23.03.19 23:32:53) 
Yukarı doğru çıkarken erkek arkada, aşağı doğru inerken erkek önde olmalı diyor. Düşerse tutabilsin diye.


  • talasas  (23.03.19 23:34:32) 
she precedes him when ascending stairs, Man behind woman when ascending: ikisi de ayni anlamda, precede onde olmak anlaminda, birinde kadin uzerinden anlatmis digerinde erkek.

but follows him when descending stairs, man in front of woman when descending: ikisi de ayni anlamda, yine ilkinde kadin uzerinden anlatmis, kadin erkegi takip ediyor inerken (birinci cumlede) ve erkek kadinin onunde gidiyor (ikinci cumlede).
  • kassiopeia  (23.03.19 23:35:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.