[]

Harvard'da Master

biraz bilgisizce ve ön araştırma yapmadan aklımdan geçen bir yüksek lisans programının harvard'da da olduğunu gördüm. daha önce bilgisi ve tecrübesi olan varsa bir bilgilendirme yapabilirse memnun olurum.

kendim uluslararası ilişkiler mezunuyum ve şehir ve bölge planlama alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. program linki: www.gsd.harvard.edu

yeterlilik olarak ve fiyat olarak ne isterler? bursluluk şartlarına uyabilmek mümkün müdür? tabi bu bilgilendirmelerin hepsi uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkar ama ben eğer bir bilgi sahibiyseniz bir istişare yapalım istedim.

saygılar

 
hayvan gibi gereklilikler, yeterlilikler ve referanslar istiyor o okullar. ortalaman 3.5 altındaysa, sapasağlam mümkünse harvard referanslı hocalardan referansın vb yoksa biraz zor işin.


  • captainobvious  (19.03.19 11:44:57) 
bilal harvard'da okudu. sümeyye yüksek lisans lse. paran ve bağlantıların varsa okursun.


  • lilyb  (19.03.19 12:33:46) 
GPA ne Türkiye'de ne de yurtdışında çok belirleyici değil. Her üniversitenin 3.90'ı eşit değidir. Türkiye'de odtü'de okursun 2,90 yaparsın dandik bir özel ünide okursun 4,00 yaparsın.

Ortalamadan ziyade araştırma deneyimin, literatüre hakimiyetin spesifik bir ilgi alanının olması gerekli.
  • fake fakeoğlu  (19.03.19 13:04:32) 
@fake fakeoğlu kendim için araştırırken oxford'a bakmıştım, başvuru şartı olarak 3.5 gpa istiyorlardı. tabii ki belirleyici değil ama bu okulların da ipini koparan başvurmasın diye bir cutoff seviyesi belirlemesi gerekiyor.


  • captainobvious  (19.03.19 13:26:13) 
ortalama kismini bilemiyorum, sitesinde vardir zaten ama oyle harvard'li hocadan referans yoksa olmaz gibi bir sey yok. bir arkadasim harvard, oxford ve yale yuksek lisanslarinin tamamindan kabul aldi, gozumun onunde. kiz yabanci, yuksek lisans yapmadan once ciddi bir sivil toplum (partilerin genclik kollari vs.) ve is deneyimi vardi. belki secilenler icinde istisnadir bilemem ama bu kiz tamamen okul ve is yasamini nasil etkin ve alaninda degerlendirdigine bakilarak alindi. burs aramiyordu onu biliyorum.
makaleleriniz, calismalariniz ve cok ciddi bir donaniminiz olmasi lazim elbette zaten obur turlu gitseniz de, lisans degil ama yuksek lisansta oyle kisiler kabul ediliyor ki yarisamiyorsunuz bilgi birikimleri ve deneyimleriyle. kendinizi boyle gelistirirseniz neden olmasin.

  • kassiopeia  (19.03.19 13:59:51) 
öncelikle iyi bir dil becerisi gerekli ve akademik başarıya ek olarak "okul dışı" başarılar ve yetkinlikler gerekli. çünkü bütün dünyada artık salt akademik yetkinlik pek kabul görmüyor, kaldıki harvard söz konusuysa. bu çalıştığınız yerdeki mesleki olarak yaptıklarınız, gönüllü olarak katıldığınız etkinlikler, x topluluğunda y pozisyonunda t süre görev almanız ve z organizasyonlarını gerçekleştirmeniz vs. gibi şeyler.
gpa ve okul isminden bağımsız hale geldi neredeyse kabul almak ama başvurular için genel şartlardan bir kaçı hala. türkiyedeki orta halli bir devlet üniversitesinden mezun olduktan sonra harvard kennedy school'da yl yapan tanıdığım var. derslerde başarılı birisiydi ama onun kabul almasını sağlayan faktör okul dışıhayatı olmuştur bence çünkü epey dolu ve donanımlı bir hayatı vardı.
ek olarak şehir planlama alanında avrupada da gayet iyi programlar bulabilirsiniz hatta bazı programlar 2 yıl her dönem farklı ülkede ve şehirde yapılıyormuş buna bi bakabilirsiniz '4cities' diye aratarak bakabilirsiniz.
  • ezkaza  (19.03.19 17:42:54) 
lilyb +1
GPA falan bunlar fasa fiso. paran var mi? saglam baglantilarin var mi? bu ikisine evet diyorsan bir sekilde girersin.

  • cooperr  (19.03.19 18:00:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.