[]

Sözlü sunum

Selamlar, duyurudaki akademisyenlere soru: ilk sözlü sunumunuz nasıl geçti? Eğer tecrübeniz varsa Avrupa’da sözlü sunum ve Türkiye’de sözlü sunum yapmak arasında fark var mı? Varsa nedir? Teşekkürler.




 
Avrupa'da soru-cevap kisminda "soranin aksanini anlamazsam" diye bir endisem her seferinde oluyor, basima geldi cunku. Turkiye'de kongre Ingilizce olsa bile aksan problemi olmuyor. Bir de yurtdisi kongrelerde genelde daha ozellesmis alanlarda oturumlar oluyor, ya da konu direkt daraltilmis bir alan oluyor. O yuzden ayni alanda calisan daha uzman geliyor, bu da sorularin Turkiye'deki konferanslara gore daha detayli olmasina sebep oluyor.

En onemli sey stresin sizi etkisi altina almamasini saglamak. Elbette stres olacak ama onu kontrol edebilirsiniz.
  • evrim halkasi  (13.03.19 13:01:29) 
Türkiye'de insanlar çok daha az soru soruyor, sorduklarında da sıklıkla gerçekten merak ettikleri için değil kendi düşüncelerini dinleyicilerle paylaşmak için "soruyorlar". Yurtdışında pek çok sunum yaptım ve genelde çalışmamla ilgili bana yardımcı olan, düşündüren sorular geldi. Bunun dışında aklıma gelen bir fark yok.


  • fotrsapka  (13.03.19 13:59:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.