[]

Türkiye'de kredi kartına taksit ne zaman başladı?

2000lerin başina ait hatirladiğim iki televizyon görüntüsü var. Biri Mehmet Ali Erbil'in oynadığı bi reklam(Carrefour reklami olabilir emin değilim). Ekmeği bile taksitle alabilirsiniz, sakızı bile, domatesi bile vs tarzı bi reklamdi böyle kendi ekseninde dönüp elinde o malzemeleri tutarak gösterdiği.

Diğeri de çocuklar duymasın'da haluk ve meltem'in taksit konusunda tartişmaları, taksitli ürün alma üzerine geçen bir bölüm gibiydi.

Şimdi 1996 doğumlu olduğum için 2000lerin başını hatirlasam da bu tarz ekonomiyle ilgili bi olay aklımda kalmamiş tabi ki o yaş için. İlk kredi kartına taksit uygulamasi bu 2000lerin başinda geldi de böyle muhabbetler mi döndü yoksa başka bi olay mı vardı o ara?

Bi de bu Çocuklar Duymasın aslinda dönemin halk arasındaki genel konusunu bölümlere baya yansıtiyomuş onu fark ettim. Mesela aynı dönemden hatırladığım bir diğer bölüm de 1 mart 2003 tezkeresiyle ilgiliydi. Engin(Vatan Şaşmaz'ın oynadiği karakter, bu adam da öldürüldü di mi ne tuhaf) ve Meltem tartışıyodu kendi aralarında tezkere onaylansın mı onaylanmasın mi diye. Ve baya net bir onaylanmasın mesajı veriliyodu bölümde. Bu tarz hatirladiğiniz başka sosyal olayın o dönemde dizilere yansimasi var mı?

 
bizim ülkede 1999 yılında.


  • candide  (01.03.19 18:27:13) 
Kreadi kartına taksit olayı Boyner grubunun, Çarşı kart isimli kartı ile 1998'de başladı. Sonra bu çarşı kart Advantage Card olarak değişti, 2002 yılında da Advantage HSBC'ye satıldı. Bu süreçte bildiğim kadarıyla avrupada da böyle bir uygulama yoktu.


  • talasas  (01.03.19 20:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.