[]

telefon şarj etme hakkında

merhaba dostlar,
şimdi bu telefon şarj etme konusunda bugün biraz araştırma yapayım dedim ama her kafadan ayrı bi ses çıkıyor.

kimi telefonun şarjını asla yüzde 20 altına indirmeyin ve yüzde 100 olmadan şarjdan alın ömrü uzun olur diyor,

kimi şarjı komple bitirin sonra yüzde 100 e kadar şarj edin diyor,

ayrı bi kesimde telefonu kapalıyken şarj edin ve dolana kadar kullanmayın diyor,

gibi zibilyon tane fikir var.

bu konu ile bilgisi olan arkadaşları ve tecrübeyle sabit fikirleri bekliyoruz, artık bu şarj konusuna bi açıklık getirelim bence.

 
Telefonun şarjının %20 altına düşmeden telefonu şarj etmen yeterli.

3-4 ayda bir de şarjı tamamen bitsin öyle şarj et.
  • caletti  (21.02.19 16:49:20) 
Zibilyon tane fikir yok aslında, NiCd piller mutlaka tam şarj ve deşarj istiyordu, o yüzden internet bu bilgiyle doldu, lityum piller daha sonra piyasaya çıktı, onlar tersine kısmi şarjla daha uzun ömürlü oluyorlar. Laptop ve telefonlarda lityum pil kullanılıyor.
Birçok kişi eski tip piller için yazılmış bilgileri kopyalayıp duruyor.

  • mikro patlama  (21.02.19 16:50:40 ~ 16:56:17) 
40 - 80 arasında tutup ayda bir kez 0 - 100 yapman yeterli.
insan gibi bataryası değişen düzgün telefon yapsalar da bu dertlerimiz olmasa ama ben de çok araştırmıştım zamanında.

  • Giovanni Pipitto  (21.02.19 17:48:00) 
Ya yok böyle şeyler. Kafana göre kullan emin ol hiçbir şey farketmeyecek. Modern pillerin ömrünü kısaltan şey kaç defa tam şarj olmuş olma sayısı. %50 den 2 defa full şarj etmek ile sıfırdan tek seferde şarj etmek arasında fark yok.


  • bos gezenin bos ustasi  (21.02.19 18:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.