[]

Yds’ye ilk girişim

Bu ara herkes soruyorken bende danışayım dedim.
Lisede üniversitede dil kursunda bir birikim elde ettim fakat yds için çalışmaya başlayınca ve iş mülakatlarında farkettim ki oldukça yetersizim.
Amacım şimdilik 70 almak ileride ielts ye girmek ve iş mülakatlarında anlaşabilmek.

İşsizlik sebebi ve yakında izmire taşınmayı planladığımdan maddiyat pek ayıramam.
Uygun kaynaklar olur yöntem olur online kaynaklar olur tavsiyelerinize açığım.

Ek olarak yds de hangi bölüme ağırlık vereyim

 
yds ve ielts tipi sınavlar iş mülakatlarında pek yardımcı olmaz ama cv'me aldığım notu yazacağım diyorsanız o ayrı tabii. iş mülakatlarında ingilizce ölçmek için hâlâ "kendinizi 5 yıl içinde nerede görüyorsunuz" "bize neler katacaksınız" gibi sorular soruluyor. hatta bana "buraya nasıl geldin, bugün neler yaptın" gibi şeyler sormuşlardı. kısacası mülakat için sorulabilecek bu tarz soruları önceden çalışın derim. sorulan sorular google'da ve youtube'da "job interview questions" diye adı altında bulunabilir. bunları karşınızda biri varmış gibi tatbik edin ve ses kaydı alıp dinleyin, hataları düzeltin derim.

yds konusunda da yapabileceğiniz tek şey deneme çözmek. özellikle çözümlü(cevap anahtarı değil, anlatımlı çözümlü) bir soru bankası(çıkmış sorular olması daha yararlı) daha etkili olacaktır.
  • dizicolleague  (20.02.19 22:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.