[]

yurtdışında master hakkında

Merhaba. soru biraz uzun olabilir kusura bakmayın :/

1.5 yıl önce üniversite bitti ve bittiğinden beri aklımda yurtdışında yüksek lisans yapma fikri var. maddi problemlerden dolayı başvurularımı ertelemek zorunda kalıyorum. Şu an halihazırda çalışıyorum ve para biriktiriyorum ama döviz biriktirme konusunda çok da iyi ilerleyemiyorum.

Aklımda Almanya'ya gitme fikri var, başvurmam durumunda kabul alabileceğimi düşündüğüm birkaç okul da var fakat Almanya için burs bulamıyorum. Sadece DAAD bursları var ve o da 3 ve üzeri ortalama istiyor fakat ortalamam 3'ün altında. Almanya istememin sebebi de eğitimin ücretsiz olması.

edit: bölüm: bilkent işletme. yaş:24

Kendimle ilgili bir miktar bilgi verdikten sonra sorularım şöyle;

1- Almanya dışında eğitimin ücretsiz olduğu ve burs bulabileceğim başka ülkeler var mıdır? direkt ülke ya da okul önerebilirseniz sevinirim.

2- Şu an ortalama 5-5.5 bin lira maaş aldığım bir işte çalışıyorum. Çok fazla iş tatmini yok, çok da mutlu değilim. Maaşım fena değil ve iş garantisi var, artı yönleri bunlar. bu durumda yüksek lisansa gitsem orada sürünme riskini almam saçma mı olur sizce?

 
Almanya için 3 altı ortalamanın handikapını GMAT ile kapatabiliyorum. Onu yazmayı unutmuşum.


  • mg3929  (14.02.19 17:04:43) 
Bölüm yazmamissin, eğer bölümün durumu degistirecek bir tarafı varsa o ayrıntıları bilemiyorum.

Yüksek lisansı Türkiye'de yap bu kadar para biriktirmek vs. ugrasacagina, gideceğin varsa yurtdışına yine de doktora ya da hiç olmadı ikinci yüksek lisans için gidersin. İşinde tatmin bulamiyormussun demişsin, iş tecrübesi olarak yüksek lisans başvurusu ya da burslarda katkı sağlayabilecek bir özelliği var mı bilemiyorum, ama yoksa veya ufak bir payı olursa bir tez yazmış olmak sana daha fazla avantaj sağlayabilir tahminimce, yurtdışında ikinci yüksek lisansı da dusunsen doktorayi da dusunsen.
  • dafaisss  (14.02.19 17:04:55) 
@dafaisss bölümü ekledim. zaman geçtikçe her ay hesabıma yatan sıcak paraya alışıyorum, bir süre sonra risk alma eşiğim düşecek hiç gidemeyeceğim gibi hissediyorum. bir de işin gezme tozma takılma boyutu var, yaş çok geçmeden güzel vakit de geçirmek istiyorum.


  • mg3929  (14.02.19 17:12:14) 
Biraz daha araştırma yapmalısın +1

Jean monnet var (başvuruları bitti), fullbright var (amerika için, başvuruları devam ediyor), tev'in verdiği birçok farklı ülkede (italya, singapur, fransa) burs var.

Ayrıca avrupa genelinde çoğu okulun kendi bursları var, bazen sadece başarıya bazen de hem başarıya hem de finansal ihtiyaca bakarak değerlendirme yapıyorlar. Bu burslar bazen okul ücretinde indirim, bazen okul ücretinden muafiyet, bazen aylık yardım bazen de hem okul ücretinden muafiyet hem de aylık yardım olabiliyor.

Ayrıca 3 üzerini şart koşmayan pek çok okul var. Ayrıca niyet mektubu, ders dışı aktiviteler, çalışma deneyimi gibi faktörler ortalamanızın düşüklüğünü çok rahat ekarte edebilir.

Hülasa, bu süreçte bol bol araştırma yapmak gerekiyor, daha çok araştırın.
  • kojonotsuki  (14.02.19 17:14:33 ~ 17:15:18) 
avrupa'ya gitmek istiyorsan en kolayı jean monnet bursu. maalasef bu yıl başvuruları çok erken kapadı. (aralık gibi) yanlış hatırlamıyorsam 2.5 ortalama üstü isen başvurabiliyorsun.
www.jeanmonnet.org.tr

full bright bursu var ama onun için ortalama 3 istiyor.

tev bursları var. italya, fransa, danimarka, singapur, japonya. buradan bakabilirsin:
www.tev.org.tr

onun dışında benim bildiğim geniş çaplı burs yok, elbette vardı ama ben bilmiyorum. açıkçası haklısın, burada çalışıp avrupa'daki bir okulun ücretini ödeme şansın yok. isterlerse 50% burs versinler, gene yıllık 10000 euro ödemen lazım. şu an eldeki bilgilerle ya yüksek lisansı ücretsiz ülkelere başvuracaksın ya da eğitim ücreti düşük olan ülkeleri tercih edeceksin. leuven filan mesela ucuz diye hatırlıyorum. ya da tallinn university yıllık 3000 euro. tabii önceliğin burslar olmalı. jean monnet'e başvurmak için işsiz olmaman lazım aklında bulunsun. (ya çalışıyor durumda olucaksın ya da okuyacaksın)
  • hayley williams ile evlenecek genc  (14.02.19 17:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.