[]

"Binayı yıkmıyoruz ama öleceksiniz" deprem raporu ve testi nereden yapılır?

92li istanbul sancaktepede 3 katlı bir binada oturuyoruz amcamlarla. bilindiği üzere belediyeden RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORUNA BAŞVURU SÜRECİne başlayınca geri dönüşü olmuyor ve bina riskliyse 60 gün içinde falan boşaltıyorsunuz. bu zorunluluk olmadan bina hakkında test yapılabilecek başka alternatif yok mu? zira "yavv yıkılmaz bu bina sağlamdır yauv" diyen cahil amcamlara vs. en azından bir rapor sunabileyim. çok afedersiniz sokayım ağaçlı bahçeye de, geniş odalara da.

öleceğiz haberleri yok, nolur yardım edin, yaş 24 ve 1gram s*klenmiyorum binada. yol gösterin. fiyatı vs de bilen varsa aydınlatsın lütfen.


 
çok detaylı bilmiyorum ama belediye yerine şöyle yetkili özel şirketlerle konuşup baktırabilirsiniz belki

www.ugurkentseldonusum.com.tr
  • senolll  (07.02.19 18:47:25) 
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ile görüşebilirsin diye düşünüyorum.


  • goodz  (07.02.19 18:52:37) 
Yikmayi dusunmuyorsan o ise girisme, gelip karot aliyorlar. Bina harabeye donuyor zaten.
Komsulardan saglam dayak yersin, hem de bina risksizse bile riskli hale geliyor kafam kadar beton sokup goturuyorlar.

Bence para verip sifirdan yaptirmayi arastir en mantiklisi oyle oluyor, 100bin falan veriyorsun insaat sirketi gelip yapiyor(bizim 20 dairelik de bu tutar cikti). Muteahhite daire vermeli seklinde verirsen kan kusturuyor, adam batti batacak diye 2 sene bekliyorsun.
  • acemi  (07.02.19 19:05:21) 
Ben inşaat mühendisiyim. 94'de yapılan bir binaya bir inşaat mühendisi sağlam raporu veremesi çok zor. Ben kendi çizdiğim yaptığım o zmanın şartlarına yüzde yüz uygun 92 yapımı binayı pushover yapsam sağlam çıkmaz.


  • nedendir bilinmez  (08.02.19 02:09:09) 
hiç yanaşmıyorlar bile bu cehaletle bi si*m olmaz. öleceğiz yapcak bişe yok saolun


  • sen ne anlatiyon la  (10.02.19 20:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.