[]

Hukuk okumak

Yaş 30. Özel sektörde teknoloji alanında çalışıyorum.
Bizim zamanımızda öss vardı şimdi nasıl oluyor bu işler? Çok zorlanmadan kazanabileceğimi düşünüyorum ama nerden başlamak lazım?



 
sizin yaşınızda hatta daha büyük olupta bunu yapan çok kişi var, elbette sizde düzenli bir çalışmayla başarabilirsiniz. ancak hukuk okuma sebebiniz tam olarak nedir? yani kontenjanlar epey arttı, hemen hemen her okulda hukuk
fakülteleri açıldı, bölüme erişim görece kolaylaştı ancak sizin öss zamanınızdaki "hukuk" değil artık malesef. bunu bilmenizi isterim.

  • ezkaza  (26.01.19 23:29:06) 
Esas amacım farkındalığımı arttırmak aslında. Meslek olarak yapmayacağım tabiki ama heveslendim iste. Peki hangi sınavlara girmem gerekecek? Başvuruları nasıl yapılır? Ne yazıp aratayım googleda (:


  • bisorumolacaktı  (27.01.19 00:23:06) 
yks sınavın adı.
tyt ve ayt olmak üzere bir haftasonu iki aşamada yapılıyor.
tyt baraj ve genel kültür gibi ama yine de konulara bakmak lazım.
ayt alan sınavı. hukuk eşit ağırlık. yani tyt'den sonra artı matematik ve edebiyat çözmek lazım.
  • not dark yet  (27.01.19 01:07:31) 
Sınavın yeni adı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı). 2 basamaktan oluşuyor, ilk kısımda (TYT) barajı geçince ikinci oturumlara (AYT) girebiliyorsun. Hukuk eşit ağırlık (türkçe-matematik) puan türüyle alıyor. İlk 190 bine giremezsen Hukuk tercih edemiyorsun.

www.yok.gov.tr
  • shangrilla  (27.01.19 01:10:55) 
eveeeeet yine bir orta yaşların başındaki özel sektör çalışanının hukuk okuma hevesli duyurusuna hoş geldiniz.

birincisi işinden memnun değilsin. bi sonu yok ama bu sarmaldan da çıkmak istiyorsun en azından uzun vadede. hukuk heves olarak okunup da sonra diplomayı dolaba koyulacak bi bölüm değil. bunu okuyan adam mesleği icra eder 2x2=4 bunda bi anlaşalım. amacın kafanı daha az yorup belki aynı belki de daha çok para kazanmak bunun da adını farkındalık olarak koymuşsun ama bas bas bağırıyor amacın onu söyleyeyim.

ikincisi hukuk okuyacaksan derslere, pratiklere gelmen gerekli olur. çok muhtemelen çalıştığın işi bırakamayacak olduğundan "sınavdan sınava giderim yea" diye düşünüyorsun. bu son derece yanlış bi düşünce. pratiğe gelmeden derse gelmeden hukuk öğrenilmiyor. mesele zaten kazanmakta değil bitirmekte.

üçüncüsü hukuk idealist bi bölümdür. mesleği yapmayacaksan bu bölümü okumaya ve bu mesleği yapmaya hevesli kişilerin yerini de işgal etme derim. yani hukuk, bi işletme gibi değil ki gerçi artık o muamele yapılıyor şekil a. bundan 10 sene önce nasıl ki işletme yandan okunabilir bi bölüm oldu aöf yoluyla hukuk da şimdi işte aynı şekle evrildi. bu mesleği yapmayacaksanız okumayın abicim bırakın okuyacak adam gelsin, hukuka katkısı olacak adam gelsin. hukuk fakültesini "yandan okurum ne olacak" diye görmeyin, ilk vizede yamul yamul yamulursunuz.

eğer gerçekten amacınız hukuk okumak ve hukuk bilginizle insanların hayatına dokunmaksa okuyun. heves ettim meves ettim bunları geç. "tamamen duygusal" düşünüyorsunuz. ilerde istifa edersem en azından iyi kötü avukatlık yaparım yoluma bakarım kafasındasınız ve bunu da okula gitmeden hukuk bitirmeyi düşünüyorsunuz en azından bu çok net anlaşılıyor.

30 yaşından sonra hukuk kazanmış ve hukuka odaklanmış biri olarak diyeceklerim bunlar. çocuk oyuncağı değil hukuk heves ettim okuyayım denecek bölüm hiç değil. yarın insanların hakkını savunurken "ya ben aslında bu mesleği yapmayacaktım da işte şu oldu bu oldu şimdi avukatım" deyip insanların hayatına nasıl olumsuz etkide de bulunabileceğini düşün.

hukuk da tıp gibi insan hayatını doğrudan etkiler. yandan okunacak ya da heves için okunacak bi bölüm değil dostum.
  • rahat ya  (27.01.19 03:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.