[]

E-kitap okuyucu (cihaz tavsiyesi)

Selam üstadlar. Aramaya inandım da geldim. Direkt soruya ışınlanıyorum.

E-ink teknolojili, arka plan aydınlatmalı, (bakın burası çok önemli) pdf'lerde sıkıntı çıkarmayan, çok da cep yakmayan bir ürün önerebilir misiniz? Kobo, kindle, başka birşey? Modelle beraber yazabilir misiniz?


 
pdf sıkıntı çıkarmayan diye bir şey yok. var da çok para ve büyük boyutlu cihazlar. pdf okumak bu cihazlarda sıkıntılı bir deneyim.


  • casey  (25.01.19 20:33:59) 
Kindle paperwhite 3 kullanıyorum. Eskiden pdfleri mobiye cebiriyordum ugrastiriyordu iki yıldır cevirmedim fontu büyük olan altı direk okuyorum küçük olanları da yan çevirip okuyorum sayfa geçişleri güzel. Ben memnunum. Param olsa PDF üzerine renkleri boyama not alma kitap gibi çizme özellikleri için onyx boox alirdim


  • seyyar satıcı  (25.01.19 21:48:53) 
yaklaşık beş senedir e-kitap okuyucu kullanıyorum ve şimdiye dek calibro,kindle pw2, pw3 kullandım ve şu anda kobo clara hd kullanıyorum.
1. cihaz kesinlikle arka plan aydınlatmalı olmalı (*) [açıklama yapacağım]
2. bu cihazlarda pdf okumak çok mantıklı bir davranış değil çünkü epub veya mobi (kindle için) formatlarında okunabiliyor. pdf dosyalarında verim alamazsınız.
3. şimdiye kadar kullandıklarım içinde benim kendime en yakın hissettiğim cihaz kobo clara hd yani şu an kullandığım cihaz ona da biraz paraya kıyıp aldım çünkü;
(*) 1.maddenin açıklaması arka plan aydınlatmasında ortam ışığına göre filtre uygulayıp sarı tonlaması yapabiliyor böylece karanlık ortamda gözler için diğer modellere göre ciddi avantaj sağlıyor. Ben bu cihazı öneririm. O kadar para veremem derseniz de kinde pw2, pw3 olabilir veya kobo'nun herhangi bir ışıklı modeli letgo veya sahibinden üzerinden blulnabiliyor.
  • selfdestruct  (25.01.19 22:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.