[]

1 bilgisayar muhendisi

bu isi basari ile yapabilmesi icin hangi dogal yeteneklere sahip olmalidir? mesela yaratici insanlar icin sanat tavsiye edilir. yetenegini orada sergilemek icin.


[dertlesme on]
ben bu meslegi okuyorum ama yeteneklerim ve isteklerim bu meslek icin uygun mudur bilmiyorum.
kod yazmayi sevdigimi zannetmiyorum. daha cok is yapmak istiyorum, start-up falan gibi. sirketlere ilgim var, arka planlari, nasil calistiklari, neden yaptiklari... diger yandan telefonlarin, bilgisayarlarin, elektronik aletlerin nasil calistigini, teknolojisini merak ediyorum. mesela telefondan sesim nasil iletiliyor, dokunmatik ekranlardaki cam nasil sihir gibi calisiyor, kulakliktaki bakir kablodan sesim nasil iletiliyor(kablosuzlar da ayni sekilde)... bunlari ogrenirken zamanin nasil gectigini anlamiyorum.

bilgisayar muhendisleri okuldan mezun olduktan sonra sadece kod yazarak mi geciriyorlar tum mesleki hayatlarini? cunku eger boyleyse, ben hic mezun olmayayim daha iyi. yani bir seyler yaratma gibi bir cabalari oluyor mu? elektronik bir icat, makine, cihaz, sirket vs.
acaba dogru meslegi mi okuyorum?
tavsiyelerinizi alirim.
tesekkur ederim:)
[dertlesme off]

ekleme: -efendim benim kisisel felsefemde, savunma sanayii gibi yerlerde kesinlikle calismak gibi bir dusuncem yok, cabam da olmayacak. maas para meselesi degil bu, hayat felsefesi. silahli filmler izleyip hungur hungur aglayinca bu karari verdim. silah sektoru benlik degil.
-elektrik&elektronik sevmiyorum. ismi cok itici geliyor:)
-bazen de diyorum ulan madem sirket seviyorsun, bunun icin universite okumana gerek yok, birak okulu bir is yap. batir. cabala

 
elektronik bir icat yapma gibi bir kaygısı olmaz bil mühlerin.

heveslerin çok minnoşça. 3. sınıfa gelince hepsi geçer. çok şey yapma.
  • mistikla  (23.01.19 21:44:19) 
araştırmak, sürekli öğrenmeye alışkın olmak temel gereksinim, kod yazmak istemeyen bm'ler genelde iş zekası, devops, test, network, veritabanı gibi alanlara yöneliyorlar. bilgisayar mühendislerinin elektronik alanda bir ürün verecek elektronik ya da donanım bilgisi olmuyor genelde, raspberry pi, arduino gibi şeyler var ama bunlar hazır kit, elektroniklik bir şey yapmıyorsunuz, bu anca yüksek lisansı elektronik üzerine yapınca kazanılır ya da robotik alana yönelinebilir.


  • gezegen olan pluton  (23.01.19 21:54:23 ~ 21:59:01) 
bilgisayar muhendisligi , kendi icinde dallara ayrilir. en yaygin olani yazilim muhendisligi tabiki. kodu bunlar yaziyor genelde. eger daha low level takilmak istiyorsan, her ne kadar daha cok elektronik muhendisliginin ilgi alanina girse de islemci, gpu tasarlama islerine de girebilirsin. yada islemcinin instruction setlerini yazabilirsin. signal processing diye bir alan var mesela bi arastir neler yaptiklarina bak.


  • crucio  (23.01.19 21:56:23) 
o tip şeyler için elektrik elektronik mühendisliği daha uygun olsa bile türkiyede üretim arge katma değerli ürün üretilemiyor dolayısıyla hiç bir konuda mühendislikte yapılmıyor yapılanlar bir elin parmalarını geçmeyen ürünlerde yurtdışında değerlendirilmek üzere türkiyeden uzaklaşıyor
ve bu kafayla gidilirse yakın bir tarihtede olacakmış gibi gözükmüyor illaki silah ve askeri sanayinde bir takim gelişmeler yaşasak ta onlarıda zaten yabancılara peşkeş çekildiği için veya oralara sadece hükümet yandaşlarını sınavla vs aldıkları için senin zaten oralara girmek için şansın olmayabilir

yani kısaca sen bir mezun sonra değerlendirirsin :)))

türkiyede bilgisayar mühendisi mezun olur olmaz bir yerde başlar sonra o departmana müdür yaparlar veya yapmazlar evlenir çoluk çocuk derken geçer yıllar zaten başka bir cacıkta olmaz :)
  • baknedicem  (23.01.19 22:03:16 ~ 22:04:08) 
Gerizekali analistlerle mudurlerle falan iyi gecinenilme yetenegi lazim. Gerisi tamamen detay. Lazim oldukca ogreniyorsun.

Mesela ben en son ssl nedir diye baktigimda basbakan turgut ozaldi. Bu hafta oturup ssl ogrenip kod yazmam gerekti. 2 gunumu aldi sadece.
  • acemi  (23.01.19 22:29:12) 
şimdi şöyle bişi var, evet donanımsal şeyler güzel (dokunmatik ekran gibi) ama bu ekranın ürettiği veriyi işlemesi de var.

birde Kod var, kod var; uyduları uzaya fırlatmayı da yazılım kontrol ediyor, bu web sitesinide. yazılım ile uğraşılabilinecek bir sürü alan var, ilgi alanın var ise ikisini birleştirmeyi dene.

sanat ve yazılım tadından yenmiyor mesela.

birde olmuyorsa olmuyor; dediğin gibi yetenek istek işi biraz,

yalnız firmalarda ara elemanda lazım oluyor, bu elemanlar bilg. müh. okumuş ama yapmak istemeyenlerden oluşuyor genelde. Busines developer'lar bütünü düşünemeden bir fikir ile çıkageliyorlar mesela. Bu fikri sadece kendi aralarında tartışmışlar, teknik olarak neler gerektiğinin, mümkün olup olmadığının (uygulamanın mevcut haline uygunsuzluğu aslında demek istediğim), ne kadar zaman/çaba alacağını atılan taşın ürkütülen kurbağaya deyip deymeyeceğini hesaplayamıyorlar. Hata olmayan şeyleri hata gibi görebiliyorlar, bazıları abartıp müşterinin yapması gereken işleri şirketin developerlarına yıkmaya bile kalkabiliyor. işte bu noktada (misal bizim firmada PM böyle biri) yazılımdan anlayan birinin bulunması müthiş rahatlık oluyor, her iki tarafıda dinleyip anlayabiliyor, BD'den gelen istekleri daha yoldayken engelleyebiliyor, bir istek geldiğinde teknik analiz yapıp yaparak işi güzel açıklıyor, nokta atışlı şu dosyanın şurasında şöyle bir değişikliğe ihtiyaç var diyebiliyor mesela. developerların işini rahatlatıyor.
  • selam  (23.01.19 23:04:32 ~ 23:13:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.