[]

çeviri

Aşağıdaki metnin ingilizce çevirisine ihtiyacım var ve bir hafta da zamanım. Her ayrıntının çevrilmesi şart değil. Paragraf bütünü çok bozulmadıkça cümle bile atlanabilir. Yakın anlama gelecek kelimeler konabilir. Her şekil kolayına kaçılabilir. Hadi bir yardım eli..


Türkiye'nin 1970’li yıllarda Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile ilişkileri gelişmeye başladı. Ocak 1975’te FKÖ’yü tanıdı ve daha sonra Ankara’da bir büro açmasına izin verdi. Ne var ki, bu yakınlaşmaya rağmen Türkiye Ortadoğu politikasının temel çizgilerinden uzaklaşmadı. İsrail ile ilişkilerini devam ettirdi. 1977 Camp David mutabakatını takiben Mısır ile İsrail arasında barış antlaşması akdedilince tüm Arap dünyası Mısır ile ilişkilerini askıya aldı. Mısır’ın Arap Ligi üyeliğine de son verildi ve Arap Liginin merkezi Kahire’den Tunus’a nakledildi. Fakat Türkiye barış sürecini destekledi ve Mısır ile ilişkilerini devam ettirdi.
Türkiye ile İran’ın ilişkileri de kuşkusuz Türkiye’nin Ortadoğu politikasının önemli bir öğesidir. Bu ilişkiler her iki ülke tarihlerinin farklı dönemlerinde inişli çıkışlı bir seyir gösterdi. Muhammed Rıza Pehlevi döneminde iki ülke genellikle aralarında dostane ilişkiler sürdürdüler, Ortadoğu’daki dramatik gelişmelerde benzer yaklaşımlar sergilediler. Ancak iki ülke arasında bir nüfuz rekabeti de daima seziliyordu. İran petrol kaynakları sayesinde gittikçe zenginleştikçe Türkiye ile ekonomi ve enerji alanında işbirliğini geliştirmek konusunda isteksizlik gösteriyordu. iki ülke arasındaki tarihi rekabet zaman zaman su yüzüne çıkıyordu.
1979 Devrimi, İran’da yerleşen yönetim sistemi ve din/devlet ilişkileri anlayışı Türkiye’nin yönetim sistemi ve laikliğinin anti teziydi. Her iki ülke de birbirlerine karşı kuşku ve güvensizlik duymaya başladılar. Türkiye Atatürk karşıtı yayınlardan rahatsızlığını belirtirken, İran da Türkiye’de kendi devrimlerine ve liderlerine yönelik olumsuz propagandalardan şikâyetlerini ortaya koyuyordu. İran’ın devrim ihracı çabaları ikili ilişkilerde ciddi bir sorun haline geliyordu. İran Türkiye’yi kendi devrimini ihraç edeceği, Türkiye de İran’ı kendi anayasal düzenini yıkmayı hedef alan bir ülke olarak görüyordu. Ancak Türkiye açıkça İran karşıtı bir duruma girmekten imtina etmekteydi. Tahran’daki ABD Büyükelçiliği’nin işgalinin ardından İran’a ambargo koyan ABD’yi takip etmemişti.

 
Turkey in the 1970s the Palestine Liberation Organization (PLO) began to develop relationships with. January 1975 and later recognized FKÖ'yü allowed to open an office in Ankara said. However, despite this rapprochement of Turkey Middle East policy was not removed from the base line. Its relations with Israel continued. Following the 1977 Camp David agreement between Egypt and Israel concluded a peace treaty with Egypt in the Arab world, relations between all suspended. Egypt's Arab League membership has been terminated and also the center of the Arab League in Cairo, was transferred to Tunisia. But Turkey has supported the peace process and continued their relationship with Egypt.
Iran's relations with Turkey in Turkey's Middle East policy is an important element of course. These relations in different periods of history, both countries showed a course of rolling. Mohammad Reza Pahlavi period, usually between the two countries have maintained friendly relations, dramatic developments in the Middle East have similar approaches. Competition between the two countries but also influence was always detected. Iranian oil supplies through Turkey and the economy and the increasingly rich to develop energy cooperation in the field showed reluctance. The historic rivalry between the two countries had resurfaced from time to time.
1979 Revolution in Iran, the management system and place of religion / state relationship management system and understanding of Turkey's secularism was the anti thesis. Both countries against each other began to suspicion and distrust. Publications indicate discomfort when anti-Ataturk Turkey, Iran and the leader of the revolution in Turkey for their negative propaganda was put forth in their complaint. Iran's efforts to export revolution in bilateral relations were becoming a serious problem. Iran to Turkey to export its revolution would, in Turkey Iran to overthrow the constitutional order itself as a country saw the target area. However, Turkey is clearly a case against Iran to take were not withheld. The U.S. Embassy in Tehran after the invasion that the U.S. embargo against Iran was not followed.
  • ekinoksah  (23.03.10 17:17:21 ~ 17:22:00) 
google translate'i ben de biliyorum.. ama yetersiz..


  • mrsnyldz  (23.03.10 17:37:18) 
@ekinoksah sanırım soruyu soran da biliyordur google translate'den abuk subuk bilgisayar çevirisi yapmayı.


  • sir gawain  (23.03.10 17:38:17) 
hayrına biraz zor çevirirler :)
ama vatan gazetesinin çeviricisi google'nınkinden biraz daha iyi

lebdemeden.gazetevatan.com
  • doktor civan bey  (23.03.10 20:23:11) 
Turkey's relations with Palestine Liberation Organization (PLO) started to make progress in 1970s. Turkey recognized PLO in February 1975 and permitted the organization to open a representative office in Ankara. Despite this rapprochement Turkey did not back out of the basic principles of its Middle East policy. It kept its relations with Israel. Peacesettlement between Egypt and Israel as a conclusion of Camp David Accords in 1977 made the Arab countries to freeze their relations with Egypt. Egypt was expelled from Arab League and the headquarters of the League has been moved from Cairo to Tunisia. However Turkey supported the peace process and continued its dialogue with Israel.

ilk paragraf. vaktim olursa döner gerisini de çevirmeye çalışırım.
  • likeinme  (23.03.10 22:01:29 ~ 22:06:40) 
In addition to this, Turkey-Iran relations are undoubtedly an important element of Turkey’s Middle East Policy. In these relations, both Turkey and Iran have experienced ups and downs in different times of their histories. During the time of Mohammad Reza Shah Pahlavi, both countries generally continued to remain on amicable terms and they showed similar approaches to the dramatic developments in the Middle East. However, the competition between two countries in terms of influence has always been felt. Iran has started to become reluctant to develop its cooperation with Turkey in economy and energy after getting rich in economy owing to its oil reserves. Occasionally, the competitive rivalry between these two countries has become apparent.

bu da ikinci paragraf.
  • nokturnal  (23.03.10 23:37:54) 
cucumis.org a da bir bakın.


  • transall  (24.03.10 00:02:37) 
gerçekten çok teşekkür ederim çeviri yapan ve yardımcı olan arkadaşlara


  • mrsnyldz  (24.03.10 14:53:29) 
arkadaşlar son bir paragraf..


  • mrsnyldz  (29.03.10 17:19:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.