[]

Konsantrasyon için Mozart, alfa dalgaları, beyaz gürültü veya sessizlik?

Sessizlik hariç hiçbirini ders çalışırken denemedim ama her birinin methini çok duydum.

Odaklanma/konsantrasyon sorunum var. Bunları deneyen ve verim alan var mı aranızda? Yoksa "hepsi fasa fiso, sessizlikte çalışmaya (ç)alış" mı dersiniz?


 
spotify listelerinden aldigim verimi baska hic bir muzik vermiyor. ozellikle deep concentration ve benzerleri.


  • babilbaligi  (18.01.19 17:40:42) 
Faso fiso


  • gkct  (18.01.19 17:53:52) 
tamamen alışkanlık.

mesela bir masa ve masa lambası ile çalışmaya kendini şartlarsan ve o ortamı başka amaçla kullanmazsan. o masaya oturup lambayı açtığın anda çok hızlı moda girebilirsin. aynı etki.
  • orpheus  (18.01.19 17:56:55) 
Beyaz gurultuleri denedim de pek isime yaramadi. Ben de spotify maximum conc veya deep piano vs gibi listelerle cok iyi calisiyorum. Bi de genelde kafelerde filan iyi calisiyorum. Ortamda hareket olacak ses olacak ama benim dikkat kesilecegim boyuttq olmayacak. Bunu ayarlayinca cok guzel. White noise applrinde boole cafeli secenek de var ama o tadi vermedi.


  • red g  (18.01.19 18:01:49) 
bence bu kişiden kişiye göre değişiyor. eskiden beri müzikle ders çalışabilen birisi olmadım, iş hayatında da genelde çok standart işler dışında müzikle iş yapamıyorum pek. kulaklığı takıp saatlerce o şekilde iş yapanlar da mevcut tabi.

bu nedenle ne kadar tavsiye olursa olsun yine en iyisini kendinizin deneyip bulması gerekecektir.
  • sanal uyku  (18.01.19 18:06:37) 
Yaratıcılığı, konsantrasyonu falan artırır mı bilmem de, uyumak için binaural beats dinliyorum ben arada. Özellikle öğle araları ofiste hızlıca uyumam ve rahatlamam gerektiğinde çok işime yarıyor. Bir bak istersen.


  • synesthesia  (18.01.19 18:10:32) 
böyle şeylerden çok zor etkilenirim, hiçbir zaman işime yaramaz bilimselliğine inansam dahi

fakat deneyimlerim gösterdi ki, sesi başlatıp ardından çalışabileceğini zannetmek yanlış bir yaklaşım imiş.
Kısık sesle başlatıp bir süre açtığım 'soft rain' sesine rezone oldum. Sonra onu gittikçe yükselterek, alışa alışa onun eşliğinde bütün gece çalıştım. 3 saatin sonunda, kayıt bittiğinde yağmurun aniden dinmesi kadar büyük bir boşluk oldu bulunduğum odada.

Özeti: İşe yarıyor ama açtığın şeye alışman lazım.
  • Etanglement  (18.01.19 19:06:26) 
beyaz gürültü öfke anında bana çok iyi geliyordu. geçenlerde öyle bir öfke geldi beyaz meyaz demedim yedim hepsini. klasik müziklerin de birçoğu bana depresif geliyor.


  • for day to break  (18.01.19 19:40:05) 
bende de vardi, hatta o kadar deli seviyedeydi ki tezi defalarca zamaninda yetistiremedim. meditasyon cozdu, konsantrasyon yetenegini inanilmaz gelistiriyor. 1 sene once yazacagim seyin basinda 10 dk oturamayan ben birkac hafta once 8 saat hic sikilmadan kesintisiz is ile ilgili bir dokuman hazirladim. butun ictenligimle tavsiye ederim.


  • JohnOakley  (18.01.19 20:04:24) 
Klasik müzik bana da depresif geliyor, neşeli eserler de var ama çalışmaya/konsantrasyona hiç etki etmiyor. Spotify'daki deep focus/deep concentration playlistleri çok iyi ama. Belki biraz da kendimi şartlıyorum hadi bu playlisti açtım çalışayım bari diye.

Ek olarak Dream Theater ile de çok iyi çalışıyorm :D

Sessizlikte çalışma, çok sıkıcı oluyor. Arka planda senin için uyacak bişeyler olsun.
  • taurina  (18.01.19 20:49:50) 
Etanglement +1
Kafe benzeri mekanlardaki uğultuyu alması için yağmur seslerinden oluşan bi liste dinliyorum. İlk birkaç dakika şemsiyeye/çatıya düşen yağmur damlası sesi beni dinlendiriyor. Gayrınizami ses oluşturduğu için zamanla komple ses algılamam kapanıyor. Ama ezber yaparken pek iyi bi fikir değil.

Tl;dr: Gürültüyü bastırmak haricinde sessizlik en iyisi
  • ceyrekmunevver  (19.01.19 00:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.