[]

Almanca Goethe Sınavı C1

Çok iyi derecede İngilizce bilen Toeft IBT'den 107 almış birisi Almanca için yapılan Goethe sınavından C1 sertifikasını en pratik yoldan nasıl alabilir.

Önce sıfırdan Goethe'nin A1 seviyesindeki kurslarından mı başlamalı ve kursa mı gidilmeli. Yoksa belirli bir seviyeye kadar İngilizce kaynaklar üzerinden öğrenilerek kurs takviyesi mi yapılmalı.

Nasıl ilerlenilmeli sizce? Kaynak tavsiyesi de alabilirim. Şehir Ankara.

 
C1'in pratik veya hızlı bir yolu yok, en kısa 8-12 ay sürecek bir süreçten bahsediyorsun. Mutlaka kursa gitmeni öneririm, Goethe'nin kursları bu konuda gayet iyi.


  • roket adam  (17.01.19 12:26:02) 
Ankara’da goethe’nin kurslarına kayıt çok çok zor. Sabah 6’da gidip sabahın köründe sıraya girmeniz gerekiyor ve o kadar bekledikten sonra kontenjan kalmamış olabiliyor (yaşadım, biliyorum). Ayrıca goethe’nin kursları muadillerine göre pahalı. Muadilleri de dim ve anka. Dim’in sitesi yok, telefonla bilgi alabilirsiniz. Ayrıca odtü’nün a1-a2 için dışarıya açık hazırlık kursları olmalı, onlara da bakabilirsiniz. Başlangıcı kitapla da yapabilirsiniz, kursla da çok fark edeceğini düşünmüyorum. Biraz sizin motivasyonunuza, zamanınıza bağlı. Başlangıç için duolingo da kullanılabilir, bir de benim oldukça beğendim toms deutschseite (internet sitesi, bedava) var, başlangıç ve devamı için, şiddetle tavsiye ediyorum.
Kitap tavsiyesi olarak aklımda spesifik bir kitap yok, ben genellikle amazon.de ve .com’daki yorumlara göre hareket ediyorum ve çoğu kitabı internette buluyorum.
Dw’nin learn german sayfası var ve oldukça başarılı, oraya da kullabilirsiniz. Ayrıca podcast de dinleyebilirsiniz (Ben ios kullandığımdan podcast uygulamasını kullanıyorum ve çok başarılı programlar var). Günlük hayatta ingilizce kadar kullanılmadığından orada burada sabah akşam almancaya maruz kalmanız lazım. Bir de ben sözlük olarak ingilizce- almanca kullanıyorum, siz de bu yönde tercihte bulunabilirsiniz.
B1-B2 seviyesine geldiğinizde artık yavaş yavaş zertifikat’a yönelik çalışmaya başlarsınız ancak o sonranın konusu.
İyi almanca öğrenmeler!
  • kojonotsuki  (17.01.19 12:32:09) 
Almanca'nın grameri maalesef Ingilizce gramerine göre çok daha karmaşık, kuralsız ve ayrıntılı.

İyi derecede İngilizce bilmeniz ile orta derecede İngilizce bilmeniz arasında bir fark yok, eğer konu Almanca öğrenimine sağlayacağı katkıyı ölçmek ise... Ortak kelimeler tabii ki var. Bunları akılda tutmanız kolaylaşmış olur. (İyi derecede yabancı dil bilmek, başka dil öğrenmede her zaman artı, orası ayrı.)

Sağlam bir giriş çok önemli bence. Ankara'da Goethe dışında başka bir yer yok bunu verebilecek. Daha doğrusu 3-4 sene once yoktu. Ben B1'den sonra kendim ogrenmeye baslamıstım ama yazdıklarımı duzelten ana dili Almanca olan insanlardan destek görmüstüm. Konustugunuzu ve yazdıgınızı birinin düzeltmesi, ileride alışkanlık haline gelecek yanlış artikel ya da gramere karşı en büyük çözüm. Goethe'de hocalar sabırla düzeltiyorlar sizi.
  • buf-e kür  (17.01.19 13:39:39 ~ 13:40:39) 
yepyeni bir şey söylemeyeceğim ancak söylemekte fayda var kesinlikle. eğer iki ay gibi bir zamanın varsa, öğrenme sürecinin B2 kısmını Almanya'da bir kursta geçirmeni öneririm. Hem süre olarak Türkiye'dekine göre daha kısa sürüyor, hem de çok daha etkili oluyor. Para kısmı tabii ki problem. Ancak eğer karşılayabilirim diyorsan oldukça iyi olabilir. Ankara'da var mı bilmiyorum ancak Berlitz diye bir kurs vardı zamanında İstanbul'da. Oraya da bakabilirsin eğer Goethe'de yer bulamazsan. Şimdiden başarılar.


  • hani olur ya, iste oyle  (20.01.19 13:33:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.