[]

İnsanların ve ilişkilerin eski gizemini ve cazibesini yitirmesi

Günümüz ilişkilerinin tüketilebilir ve bol alternatifli doğasının esas sebebi bu değil mi aslında? Bir kadın tanıdınız mesela. Ona bir şekilde denk geldiniz. Çok güzel, zarif ya da onda bir zenginlik ve anlam bulabileceğiniz duygusunu sizde uyandırıyor.

İhtiyacınız olan tek şey kısacık bir sörf. Bir Google, Instagram ya da Twitter turuyla ona dair sahip olmanız gereken bilgilerin tamamına kısa bir sürede sahip olabiliyorsunuz. Konuştuğunuzda keşfedeceğiniz ya da merak edeceğiniz çok bir şey kalmıyor ya da onu istemenin bir heyecanını ve cazibesi yitirmiş oluyorsunuz. Hatta ciddi bir ilişkiye başladığınızda en erken 6 ay sonra öğrenmeniz gereken bir bilgiyi bile bilinçli ya da gayriihtiyari bir şekilde paylaşmış olabildiğini görüyorsunuz.

Takipçi, beğeni sayısı, arkadaşları, yakın çevresi, gittiği mekanlar, hayatının muhtemel temposu, giyim ve renk tercihlerinden bile kolayca kendini açığa vuran ruhu ve iç dünyası, paylaştığı şarkılar, filmler, attığı yüzlerce, binlerce tweet... Daha yazılabilecek ve dikkatli bir gözün çok daha başka referanslar da bulabileceği onlarca detay.

Bu gizemi ve cazibeyi yitirmek büyük bir kayıp değil mi aslında her iki taraf için de? Aynı şeyi yeni iş arkadaşınız, sınıf arkadaşınız, yeni tanıştığınız herhangi biri için o ilişkinin kendi dinamiklerine göre yorumlayabilirsiniz.

 
bir insanın sosyal medyadaki göründüğü hali ile gerçeği arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. herkes yalancı düzenbaz demek istemiyorum. ama her şey de oraya yansıtılamıyor ki. benim instagramıma girsen muhabbet kuşumdan başka bir şey yok mesela. e ama benim hayatım bundan ibaret değil. evet çok seviyorum keratayı ama oraya koymak istediğim şey sadece o. çok kitap okumaya gayret eden biriyim ama oraya her okuduğum kitabı atmak bana ayıp geliyor biraz. BAKIN BENNNN NE OKUDUMMM NASIL KÜLTÜRLENDİMM gibi. bookstagram hesapları geri tutuyorum, onların amacı zaten bu.

ay çok konuştum. bence sosyal medya evet insanlara bir kocaman pencere açıyor ama ona bakıp bir insanı ondan ibaret sanmamalıyız. 1-a sınıfından vindovsa tşkler - bişey değil.
  • windows95  (16.01.19 18:39:30 ~ 18:40:02) 
hız ve alternatif bolluğu. 6 Ayda tanıman gereken insanı 6 günde tanıyorsun geri kalan 5 ay 24 gün napacaksın ? ilişkiye yeterince emek vermiyorsun çünkü çok fazla alternatif,erişim var. anahtar kelimeler bunlar. fakat artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak,eski bitti artık. Yeni için söylenebilecek tek şey ise, pek güzel olmayan günler bizi bekliyor..


  • biravekahve  (16.01.19 18:45:57 ~ 18:46:44) 
Her insan böyle değil. Bence sosyal medya kullanım sıklığı ve şekli güzel bir filtreleme imkanı sağlıyor. Enerji harcamadan karşındaki insanı bir süzgeçten geçirebiliyorsun. Bu durumun istisnası olsa bile çoğunlukla doğru sonuç verdiğinden en hızlı ve kolay eleme yöntemi benim için. Bir de böyle bakmak lazım.


  • ruhen hastayim ben  (16.01.19 18:57:40) 
Domates de aynısı oldu eskiden domates yazın yenirdi simdi her zaman var ama tadi saman gibi. Samanın da tadını bilmiyoruz ama beyaz içli katur kutur domatese saman gibi diyorlaa biz de ondan saman gibi benzetmesi yapiyoz.


  • scorpion37  (16.01.19 19:15:09) 
'' Çiçekler ölmüş. Hepsi.
Eskiden bir yer ayarlardın, güneşi iyiyse yerini de sevdiyse ne biçim açardı.
Şimdi güneş aynı, ışık aynı, yer aynı.
Suni gübre istiyorlar, 1-2 gram potas koyunca bir coşuyor namussuzlar ama sonra.
Ölüyorlar... ''

- Muhsin Bey
  • heidi'nin dedesi  (16.01.19 20:10:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.