[]

Kiraci evden cikacagini ne kadar once haber vermelidir

Varsayalim kira kontratini Mart 2018’de imzaladiniz.
2019 Mart ayinda evden cikmak, kontrati yenilememek isterseniz bunu ev sahibine ne kadar sure once bildirmelisiniz? (Kanuni olarak)
Kanunda yazan belirli bir sure var mi?


 
kiralayana, sözleşme bitiminden en az 15 gün önce yazılı talebin ulaşması gerekiyor.


  • altinci nesil caylak  (14.01.19 08:29:09 ~ 08:30:10) 
Tesekkurler. Bazi kaynaklarda 1 ay 2 ay gibi sureler var. onlar sozlesme bitmeden cikma durumu icin mi?


  • mononoke  (14.01.19 08:44:12) 
2 ay, genellikle yargıtayın sözleşmenin usulsüz feshinde kiracının en fazla sorumlu olacağını öngördüğü süre. (yani kiracı evi usulsüz terk etti diyelim, ev kiralanana kadar makul bir süre boyunca hala kira vermek durumunda kalıyor. ancak bu makul sürenin üst sınırını genellikle 2 ay olarak tespit ediyor mahkeme, öyle düşünün. şartlara göre değişkenlik gösteren bir durum.) ama siz hangi kaynakta ne süresi gördünüz bundan emin olamıyorum tabii.

konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bitiminden en az 15 gün önce kiracı tarafından yazılı bildirim ile sözleşmenin feshedilebilmesi, yasal bir haktır. burada düzenlenen 15 günlük süre tarafların anlaşması ile kısaltılabilir, ancak uzatılamaz. uzatılsa da geçerli olmaz. bu da ilgili hükmün yorumu ile alakalı bir durum.
  • lisw  (14.01.19 09:00:40) 
Cok tesekkur ederim detayli yanitlariniz icin. Google’da arattigimda emlak web sitelerinde farkli farkli rakamlar gorunce kafam karismisti.
Simdi ilgili kanun maddelerini buldum. Belirttiginiz gibiymis.

  • mononoke  (14.01.19 09:43:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.