[]

IT'de hangi alana yönelmeli?

35 yaşındayım, hem eğitimim hem de ilgi alanım bilgi teknolojileri, ancak 4-5 yıldır IT ile alakasız alanlarda orta düzey yönetici olarak çalıştım. öncesinde ise bir firmada bilgi işlem müdürü olarak çalışıyordum.

yurt dışına taşındım (ingiltere) ve tekrar IT ile ilgili bir işe dönmek istiyorum. yazılım konusunda yetenekliyim, lise yıllarımda dahi bilgisayarda oyun oynamak yerine kod yazardım, web sitesi yapardım. üniversitede de yazılım ile ilgili derslerden hep en yüksek notları aldım. ancak sorun şu ki, mezun olduktan sonra yani yaklaşık 10 yıldır neredeyse hiç kod yazmadım.

hobi olarak yaptığım web siteleri ve girişimler için sürekli olarak wordpress kullandım. plug-in ve tema modifiyesi yapabiliyorum ama sıfırdan plug-in ya da tema oluşturma konusunda fikrim yok. zaten halihazırdaki tema ve pluginler ile yapamadağım bir şey şimdiye kadar olmadı. html, css ve temel javascript biliyorum. yeni bir js framework ve/veya php crud yapısını öğrenmem çok zaman almayacaktır.

bu girişimler ve yine ilgi alanım doğrultusunda seo konusunda oldukça bilgiliyim özellikle teknik tarafta. yanında tabii ki google araçları ve adwords vb. SEM araçlarını da kullandım, panellerine hakimim.

bununla birlikte yapay zeka ve büyük veri konuları çok ilgimi çekiyor, öğrenmek istiyorum, lakin hiç geçmiş deneyimim ve bilgim yok.

bir arkadaşım amazon solution architect sertifikasyonunu almamı önerdi, cloud computing de enteresan bir alan. daha önce azure hesabı açıp kurcalamıştım biraz, sanal sunucu oluşturup üzerinde bir web sunucusu çalıştırmıştım vs.

Bu nokta karar vermeye çalışıyorum;

bir framework öğrenip web development veya react native ile mobil tarafa mı yönelsem? seo ve dijital pazarlama tarafına mı ağırlık versem? sıfırdan öğrenmek pahasına yapay zeka ve/veya büyük veri konularına mı dalış yapsam? direkt para kazanma odaklı ilerleyip amazon solution architect olmaya mı kassam?

temel sorun; bunların hiçbirinde kurumsal bir deneyimim yok...
temel avantaj; eğitimim bu konular ile paralel ve kendimi geliştirmek için neredeyse tamamen boş olduğum 3-4 aylık bir sürem var...

Şu anda popüler olan, en önemlisi kurumsal deneyimim olmadan da iş bulabileceğim, halihazırdaki temelim üzerine 3-4 aylık sıkı bir çalışma sonrasında yeterli seviyeye gelebileceğim bir alana yönelmek istiyorum.

örneğin;
"yapay zeka için şu programlama dilini ve şu araçları öğren, 3 ayda iş bulacak seviyeye gelirsin, çok yeni bir alan olduğu için kurumsal deneyim olmasa da pek sorun olmuyor..." gibi yönlendirmeler süper olur.

şimdiden teşekkürler.

 
hosgeldin (ingiltere'ye)
ben londra expedia'da calisiyorum ve hergun peynir ekmek gibi react bilen insan ise aliyorlar. butun yatirimlarin buyuk kismi mobil odakli, bu alanda ingiltere'de is cok.

seo, dijital pazarlama vb kisimlarina hic ama hic tavsiye etmem. hem daily rate cok dusuk oluyor hem cok fazla yapan var, degersiz bi is.
  • try again fail again fail better  (10.01.19 16:20:42) 
Önce pure javascript sonra react ya da vue


  • goodman  (10.01.19 17:32:08) 
IT değil yazılım tavsiyesi istemişsin ama IT dediğin için yazmak istedim: özellikle ve ısrarla siber güvenlik alanına yönelmeni öneririm eğer biraz mazoşistsen ve ilgin de varsa.


  • roket adam  (10.01.19 18:35:54) 
Siber güvenlik de ilgimi çeken konular arasında ama o konuda 3-4 ayda yeterli seviyeye gelmek mümkün değil diye düşündüğümden hiç bakmadım açıkçası. Derin network ve yazılım bilgisi istiyor diye biliyorum. 3-4 ayda neler yapabilirim?


  • lordoz  (11.01.19 02:31:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.