[]

Sosyal medyadan midem bulanıyor

Selam Muhterem Roma Halkı,

Sosyal medyada hiç aktif değilim. Sadece Facebook hesabım var ve ne olduysa son bi 4- 5 aydır nefret etmeye başladım. İnsanların paylaşımları falan çok anlamsız geliyor artık, ilgimi çekmiyor. Birkaç ay önce dondurmuştum. O dondurduğum süre zarfında o kadar rahat hissettim ki anlatamam, önceden harcadığım zamana acıdım. Tabi insanların da bütün sosyal medya hesaplarına harcadığı zamana acıdım. En son 1 ay önce falan AGH projelerine bakmak için tekrar açmıştım. Ama şimdi kapatmak istiyorum. Bir yanım da belki lazım olur diye kabul etmiyor.

Ne bileyim çok saçma geliyor artık insanların birbirini takip etmek için bu denli zaman harcaması. Nerede görsem herkesin elinde telefon. Herkes İnstagram delisi olmuş, stalka ömrünü adamış. Önceden ben de " like " delisiydim, sürekli bir şeyler paylaşırdım, beğenilmesini isterdim paylaşımlarımın ama uyandım çok şükür bu kompleks rüyasından. Ama bakıyorum 35- 40 yaşında insanlar bile uyanmaya istekli değil. Son diyeceğim " Allah kurtarsın! ".

Peki siz ne düşünüyorsunuz?

 
Herkesin hayatına kimse karışamaz diyorum ben. Kimin ne yaptığıyla bu kadar ilgilenmeyi de saçma buluyorum. Sen o şekil takılırsın başkası obür şakıl takılır. İnsanlar birbirini az salsa rahatlayacaklar zaten. Biri sosyal medyaya sövüyor, biri tictoc’a, biri hükümete, biri muhalefete. Salın az ya. Ben boyle dusunuyorum.


  • Deathrow  (08.01.19 18:42:54) 
70 yaşında da olsa insan beğenilme ihtiyacı hisseder. sorun şurada ki otokontrolümüz yok.
yani yazdıklarımız ettiklerimiz yaptıklarımız paylaşmaya değer şeyler mi insanlar bunu sorgulamıyor.
insanlar ne yapsın benim 150 farklı açıdan çekilmiş fotolarımı, nerelere gidip neler yaptığımı neler yediğimi ...
ha güzel bir etkinlik yapmışsan, dişe dokunur bir bilgi veya ilginç vaka paylaşmışsan, kalitesi yerlerde sürünmeyen komik şeyler paylaşmışsan bunda sorun görmüyorum ben.
  • lazpalle  (08.01.19 18:45:01) 
Artık sosyal medya yeni gerçek hayat en azından benim için. Twitter'ı olmayan bir insanla zorlukla samimiyet kurabilirim çünkü artık belli bir dili, iletişim biçimi oluştu oraların. Günlük sohbetlerde direkt oraya gönderme yapıyoruz arkadaşlarla. Ekonomi, bilim hakkında asla denk gelemeyeceğim insanların görüşlerini eş zamanlı okumaktan bahsetmiyorum bile.


  • nrn  (08.01.19 18:47:59) 
ben de aynı şekilim, insanlar bir döngüye girmişler, hep aynı şeyleri yapıyorlar. sıkılmıyorlar mı acaba diye düşünüyorum bazen.


  • tabirimekruh  (08.01.19 18:50:19) 
Amin.

Ben seviyorum(sadece instagram kullanıyorum) ve böyle herhangi bir şeye aşırı nefret duyan birisinin ne yaparsa yapsın, nasıl yaşarsa yaşasın asla mutlu olamayacağını düşüyorum.

Amin.
  • eazy  (08.01.19 18:52:22) 
Ben de ilanları takip etmek için kullanıyorum sadece Feys var. Bir de arkadaşlarımın açık hesaplarına bakıyorum. Türkü, yabancısı hepsi aynı. Herkes spor salonundan resim atıyor, ya da işte yemek yerken, altına da bir şeyler yazıyor. Çok komik buluyorum. Ayda yılda bir kere yapana sözüm yok ama her gün resim atınca ne oluyor acaba? 65 yaşındaki annem bile ergen gibi like gelmediği için depresyona giriyor.


  • geçerkenugradım  (08.01.19 18:59:05) 
ben de uzun zaman oldu sosyal medyayi birakali. kendimce birakmak icin sebeplerim vardi. mesela, gizlilik sebepleri, sosyal medya algoritmasinin aslinda beni programlamaya baslamis olmasi, beynen yorucu ve psikolojikmen zarar vermeye baslamasi... gibi bir suru sebebim vardi. ben de kokten hepsiyle tum ilisigimi kestim.
biraktiktan sonra bana olumlu etkisinin oldugunu farkettim.

sosyal medya ego makinesidir ki bu da ayri bir baslik.
sigara gibi bagimlilik yaptigindan dolayi kullananlar da bir turlu birakamiyor. ileride sosyal medyayi birakma hatti kurulabilir. alo *** gibi mesela. buraya yazalim.
  • Leonardo~Da~Vinci  (08.01.19 20:16:48) 
facebook'u şu an yaşlı teyze/amcalar ve köylüler kullanıyor (köylüler derken aşağılamak için değil, cidden köy insanları). zaten uğramadığım bakmadığım bir şey. hesabım kapansa 10 gün sonra haberim olur.

twitter'a aylardır girmedim. yılda iki üç tane tweet atıyorum o da yaptığım işlerin duyurusu falan.

instagram'da 200 hesap takip ediyorsam bunların 190'ı yurtdışındaki sanatçılar, sanat grupları, arthouse'lar, müze/galeriler, illüstrasyon sayfaları falandır. kalan 10 kişi de en yakınımdaki benim kafada olan, zaten görüştüğüm kişiler. post atmak için kullanmıyorum. 5 senede 30 post anca atmışımdır.

yani en popüler üç sosyal medya mecrasında da hesabım var. ama sosyal medyanın cıvıklığına uzağım. çoğu trendi, geyiği, yapılan kekolukları vs. bilmiyorum. böyle iyi. özellikle instagram'ı benim kullandığım şekilde kullanırsan çok zevkli ve kafa açıcı bir platform, nefret kusmaya gerek yok. üniversiteden pelin'in spor salonunda zafer işareti yapmış yarrak gibi selfie'sini görmektense hiç tanımadığın polonyalı bir heykeltıraşın eserine bakıyorsun, kafana bir şey giriyor.
  • sir gawain  (08.01.19 21:02:28 ~ 21:10:17) 
facebook'ta genelde ayda yılda bir eğitici ufuk açıcı güzel bir yazı görmüşsem paylaşırım. benden küçükler sevdiklerim feyz alsın diye. arada kapatmayı düşündüm ama geçmişimde bıraktığım onlarca arkadaşımdan haber alamamak demek bu. hemen hepsiyle tel.de görüşme şansım yok. bazılarını oradan görüyorum. twietter tam ergen işi. sevmiyorum. sadece görmen lazım diye bir sayfa var değişik ülkelere ait güzel manzara fotoları paylaşıyor, birde tansu yeğen onları takip ediyorum.


  • for day to break  (08.01.19 21:11:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.