[]

Schengen'de sorun yaşamamak için

Aklımda net bir seyahat yok, ancak ihtimale karşı elimde şöyle 3 aylık çok girişli bir vize olsun istiyorum. Yunanistan sınırına yakın yaşadığım için, 1 günlüğüne Dedeağaç'a (Aleksandrapoli) gidip geleceğim. Şimdi sorum şu:

İlk giriş yapılacak ülkeye Yunanistan yazacağım, tamam. Peki gideceğiniz ülkeye de Yunanistan yazsam (sonuçta gelecek seyahatlerim belli değil) ve öngörülen kalış süresine 1 gün diye yazsam uzun süreli (2-3 ay) vize almam imkansızlaşır mı? Siz ne önerirsiniz?


 
1 ay yaz kalma süresine. Bankanda paran, düzenli bordron, üstüne gayrimenkulün falan varsa geçmiş vizelerinde yamuk yoksa verirler 90 gün.


  • bos gezenin bos ustasi  (07.01.19 16:34:39) 
schengen'de sure tamamen rastgele basvurdugun ulke ve hatta basvurunu inceleyen gorevliye gore degisiyor. sen bir gunluk yunanistan gezisi icin basvurursan en iyi ihtimal 1 aylik vize verirler. bu gozler haftasonu seyahati icin 3 gunluk vize alan bahtsiz bedeviler gordu.


  • crucio  (07.01.19 16:35:22) 
@bos gezenin bos ustasi

ama otel rezervasyonu vs. 1 gün olacak, üstelik sadece 1 gün kaldığım anlaşıldığında sonraki vizeler için problem olmasın?
  • degilim  (07.01.19 16:36:32) 
Hayali bir seyahat planı yapın Yunanistan'a. Örneğin Şuabt ayında 1 haftalık, daha sonra Nisan ayında 3 günlük, daha sonra Mayıs ayında 8 günlük gibi, farklı farklı seyahatler gösterin. Her biri için kalış süresi kadar konfirme edilmiş otel rezervasyonunuz mutlaka olsun (booking'ten iptal seçenekli olan rezervasyonlar yaptırabilirsiniz). Mesela Nisan'da 23 Nisan'ı, Mayıs'ta 19 Mayıs'ı filan kapsasın tatiller. Randevuda dersiniz ki ben tatillerde geziyorum, bu sene bunları planladım, buyrun kanıtlar, hepsini kapsayan vize vermenizi rica eidyorum. İsterseniz ek yazı da yazabilirsiniz, ben yazıyordum ama etkiliyor mu bilmiyorum. Bordronuz, düzenli geliriniz biraz da paranız varsa vizeyi verirler. Akraba eş dost davet mektubu filan karıştırmayın, kendi paranızla kendi keyfiniz için geziyorsunuz havası yaratın.


  • taurina  (07.01.19 16:41:24) 
eklemeyı unuttum, talep ettiğiniz sürenin tamamını kaspayan sağlık sigortanız da mutlaka olsun.


  • taurina  (07.01.19 16:41:55) 
öncelikle en az 1 haftalık plan yapmış gibi göster. 1 haftalık otel rezervasyonu yap uzun kalacağına dair inandırıcı ol. zaten 3 aylık alırsın. ancak 1 günlük gidip gelecem vs dersen 1 aylık falan verirler.


  • mikahakkinen  (07.01.19 16:44:09) 
Otel rezervasyonu, gidiş-dönüş biletleri vs isteniyor vize başvurusunda. Siz kalış süresine 1 gün yazıp istediğiniz süreyi 3 ay diye belirtebilirsiniz ancak verirler mi o bir muamma. Örneğin Çek cum. bana öğrenim için kalacağım 5 aylık sürenin 1 gün fazlasını vermemişti ancak İtalya'dan 10 gün için başvurup 3 ay da alan var.Usulen kalacağınız gün kadar verilir fakat ülkelere/yetkililere göre değişebiliyor yani.


  • shangrilla  (07.01.19 16:45:20) 
Burada söylenenler gibi yaptım hıyar yunanistan vermedi vize. Seyahatimin sebebini anlayamamış. Bence parça parça yazma hele ilk defa alacaksan tek bir yere örneğin 5 günlük yaz

Edit: Bu arada duyuruda vize alamayanlar işsiz güçsüz meteliksiz insanlar gibi algılanıyor. Bir devlet kurumunda asgari ücretin 3 katı ücret ile çalışıyorum. Onaylı imzalı mühürlü her şeyi verdim. Bankada 60 bin tl civarı para vardı sırf bu iş için ama alamadım
  • top_secret  (07.01.19 16:48:42 ~ 16:51:03) 
Rezervasyon falan gösterme. Gerek yok dediğim gibi şartları sağlayabiliyorsan. Gariban öğrenci vs için rezervasyon önemli.


  • bos gezenin bos ustasi  (07.01.19 17:21:35) 
Mümkün tabi. Ben ilk vizeme 3 gün yazdım 6 ay verdiler. İkinci 4 gün yazdım 2 yıl verdiler. Verecekleri varsa dilekçeye, süreye bakmıyorlar. Ben dilekçe falan da yazmamıştım. Ülke: italya <3


  • catch the arrow  (07.01.19 18:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.