[]

duygudurum bozuklugu ilaçla tedavi edilir mi?

Psikoloğum bende duygudurum bozukluğu, bipolar sanirim diger adi, olduğunu düşünüyor ve beni psikiyatriste göndermek istiyor. Bu ilaçlara güvenmiyorum ve ilaçla tedavinin gerçekleştiğine inanmıyorum, sanırım çok yobazım bu konuda.

Bu hastalığı ilaçla tedavi eden var mı aranızda? Ya da etrafınızda düzelen?

Hasta olduğumu ben de düşünüyorum, bunun alt yapısını vs bilmeden tedaviye başlamak istemiyorum. Neden böyle oldum ben falan gibi sorular var kafamda. Tedavi edilmeyen bi depresyondan dolayı mı oldu, nedir? Sorularıma yanıt verebilecek bir psikiyatrist bulabilir miyim İstanbul’da? Önerilerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkürler.

 
ben 1,5 yıl ilaç tedavisinin ardından iyileştim. ilk başta ilaç içmeyi ben de reddettim ama aslında bu reddediş de anksiyetenin sonucu. iyi bir psikiyatriste gidersen ilaca ihtiyacın olup olmadığını öğrenirsin zaten. psikolog tek başına yeterli olmayabiliyor.


  • omonia  (03.01.19 23:28:07) 
Lutfen yillarca bu isin egitimini almis bir uzmanin goruslerini ciddiye aliniz. Psikologunuz sizi, sizden iyi taniyordur bence yonlendirmelerine uymakta fayda görürsünüz.


  • hepbiarayisicinde  (03.01.19 23:29:40) 
Sosyal Hizmet okuyorum. Psikoterapi alanında uzman psikiyatri dersi hocamız var. Kendisine aynen bu soru soruldu sınıfta. Bu ilaçların işe yarayıp yaramadığı. Hem bu soru için teşekkür ederim hem de hayal kırıklığına uğradım dedi. Yani bu ilaçları yazan, tedaviyi takip eden ilk ağız işe yaradığını söyledi.


  • askywalker  (03.01.19 23:36:27 ~ 23:38:12) 
istanbul'da psikiyatr bilmemekteyim. ben aradim bulamadim taa ankara'ya gidiyorum. zira istanbul'da gittigim psikiyatr bana duygu durum bozuklugu teshisi koydu. ilac yazdi. diger adinin bipolar oldugunu su an ogreniyorum. her neyse ilaci icmedim. uc ay gecti gayet iyiyim cok sukur. ankara'da gittigim doktorumun uzmanlik alani benim esas rahatsizligim olan konu degil aslinda, obsesyon, bipolar filan. ve bana boyle bir teshis koymadi, yakin bile degilim. hatta bir arada verdigi ilaclari duyunca doktorum sasirdi. uzun sureli depresyonlarda duygulari kontrol etme guclugu olabiliyormus. teshisten emin olmadan ilac icmeyin, beyin cok onemli bir organ. ben antidepresan dahi icmiyorum, esas doktorum gerekli gormedi. diger hekime kalsa gunde alti hap iciyordum. dogru durust bir hekim bulmaksa maalesef cok zor... hayatim boyunca sayisiz psikiyatra gittim teshisimi 25 yasinda ankara'daki hekim koydu. sosyal fobi ilaclari veren bile cikmisti, halbuki psikolojik problemim dahi yokmus.


  • mula  (04.01.19 00:35:27) 
Mutlaka psikiyatriste gitmelisin. Bipolar bozukluk teşhisi konulursa lityum elememtinden oluşan lithuril diye bir ilaç verirler ve ömür boyu kullanılması gerekir. Antidepresan değil bu ilaç. Belki de psikiyatrist bipolar bozukluk olduğuna karar vermez ama ilaç kullanmak istemiyorum deyip geçiştirme. Oldukça önemli.


  • mabesa  (04.01.19 00:37:35) 
Bipolar misiniz degil misiniz bunu anlamak icin vakit kaybetmeden psikiyatriye basvurun. Zira iki uclu duygu durum bozuklugu agirlikli olarak organik bir sorundur ve ilacsiz bir tedavisi yoktur. Kronik bir rahatsizliktir ve ilaca inanmak-inanmamak gibi bir luksunuz yoktur. Ama oncelikle teshisinizi netlestirin.


  • red g  (04.01.19 00:49:03) 
ediliyor, terapi de görürsen çok daha iyi olur. bu işin ehli istanbul'da prof.timuçin oral . on numara adam, nişantaşında ofisi hemen randevu alamayabilirsin ama beklemeye değer. 500-550₺ olması lazım ücreti de.paran varsa psikanaliste de git, çok toparlarsın


  • gadlemler  (04.01.19 01:54:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.