[]

yüksek lisans tezinin dili

Program dili ingilizce olursa tezde ingilizce olmak zorunda mı?




 
Okulun yönetmeliğine göre değişir. Ordan bakabilirsiniz. Sorbornne Paris I de mesela ingilizce olan bölümde Fransızca da yazılmasına izin var. En azından ekonomi için. Çoğunda ingilizce ise ingilizcedir.


  • AlsterWasser  (19.12.18 14:33:14) 
Türkiye'dekileri kastetmiştim. Yönetmelikte yazmıyor.


  • bohemianrhapsody  (19.12.18 14:55:33) 
Hangi üniversite? Yönetmelikte yazması gerekirdi aslında, ama genel uygulamada eğitim dili İngilizce ise tezi İngilizce yazmak zorunlu. ODTÜ'nün yönetmeliğinde belirtiliyor mesela.


  • opucuk baligi  (19.12.18 15:02:40) 
itü'de dili %70 türkçe %30 ingilizce olan programda ister ingilizce ister türkçe yaz diyorlar. %100 türkçe bölüm kaldı mı emin değilim.
enstitüye sorman en doğrusu olur.
bir de danışmanın yazacağın dile ne kadar hakim o önemli.
türkçesi iyi olmayan yabancı bir danışmanla türkçe tez yazman pek güzel olmaz.
  • d e j i n  (19.12.18 15:04:42) 
Fakülte ne diyorsa o. Bir de tabii tez danışmanının bileceği iş. Sen İngilizce yazmak istersin, danışmanın ''İngilizce düzeltme yapmakla uğraşamam, başka hoca bul ya da başka dilde yaz.'' diyebilir. Avrupa'da bilim yapılan diller bellidir, o dillerde yazılmasına izin verilir, hatta bazı fakülteler hala Latince tez kabul ederler.

Program dili ile aynı olmak zorunda değil kısacası.
  • buf-e kür  (19.12.18 15:09:21) 
Belirli bir üniversite yok , bahçeşehirin yönetmeliğinde göremedim mesela, en iyisi fakülteye sormak sanırım


  • bohemianrhapsody  (19.12.18 15:36:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.