[]

İngilizce kursuna gidip faydasını gören oldu mu?

Anadolu lisesinden kalma çat pat İngilizce biliyorum. Bugün bir kursla görüştüm. Hoca A2 seviyesinde olduğumu söyledi. 3 aylık (haftada 2 gün) kurs için 1500 TL civarında para istediler. Sizce vermeye değer mi? B1-B2 seviyesine çıkarsam rahat bir şekilde insanlarla İngilizce anlaşabilir miyim? Yabancı filmleri/dizileri altyazısız izleyecek seviyede olur muyum?




 
Kimi kurslar moral yukseltmek icin A1 seviyesindeki ogrenciyi A2 hatta B1 gosteriyor cunku insanlar ogrencinin seviyesini en yuksek gosteren yere kayit yaptiriyor.


  • Traveller  (14.12.18 21:21:29) 
Kurslar yalan. Geçen sene ben de en iyisinden Almanca kursuna gittim tamamen yalan. İngilizce olsun Almanca olsun gidip de faydasını gören de yok, ben görmedim. Kişisel yoğun çabayla halledilmeyecek şey değil aslında. Ya da gidin 15 gün İngilizce konuşulan bir memlekete orada kurs alın. Türkiyede Almanca ve İngilizce kursları cidden yalan.


  • birsürüsorumvar  (14.12.18 21:49:28) 
B2 seviyesi aşağıdaki gibi tanımlanmış. Şahsen İngilizce öğrenmek kişinin kendisine yapabileceği en önemli yatırımlardan biri diye düşünüyorum (Hem kişisel hem de kariyer anlamında). Dil öğrenimiyle ilgili benim gördüğüm en büyük sorun (Ya da belki herhangi bir şeyle ilgili) şu: Sistematik ve programlı yaklaşıp düzenli bir şekilde uğraşmak, pratik yapmak, tekrar etmek vb. lazım. Dil öğrenimi de ne yazık ki özellikle aşağı seviyelerde sıkıcı bir şey çünkü edinilen bilgi direkt kullanıma yanımıyor. Özünde şunu söylemeye çalışıyorum; teoride tek başınıza da çalışabilirsiniz ancak insanın düzenli olarak haftada 20 saatini falan bir şeye ayırması gerçekten çok ciddi bir disiplin istiyor, üstelik dil öğrenimi ciddi etkileşim isteyen bir şey. Diğer yandan Türkiye'deki kursların birçoğu zaman kaybı. Eğer kursa gidecekseniz iyi araştırın; mesela hocanın anadili İngilizce olan bir ülke vatandaşı, yabancı bir birey olması bence çok önemli. Yok kurs olmadıysa kendiniz motive olup çalışabilir ve bunu italki vb. yerlerden hocalarla takviye edebilirsiniz. Belki biraz pahalı olur ama işe yarar.


B2
Can understand the main ideas of complex text on both concrete and abstract topics, including technical discussions in his/her field of specialisation. Can interact with a degree of fluency and spontaneity that makes regular interaction with native speakers quite possible without strain for either party. Can produce clear, detailed text on a wide range of subjects and explain a viewpoint on a topical issue giving the advantages and disadvantages of various options
  • salihdt  (14.12.18 23:52:00 ~ 23:53:13) 
Ben Boğaziçinin kursuna gidiyorum 1 yıldır, intermediate 3'teyim B2 oluyo galiba. Ben şahsen baya anlayıp yavaş yavaş da konuşuyorum, tavsiye ederim


  • lorne malvo  (15.12.18 00:38:46) 
haftada 2 gunluk kurslar dile ilk basladiginda iyi de ilerledikce fayda etmemeye basliyor. 3 ayda bir seviye arttiracam diyorsan bence daha cok aman ayirman lazim.


  • cooperr  (15.12.18 01:14:07) 
Kurslar son çaren olsun, Udemy'den üç kuruşa ders alıp adamakıllı çalışıp kurstan fazla verim alan var.

Üniversitelerin kurslarına bak öncelikle, zamanları uyuşmuyorsa ya da bütçeni aşıyorsa İsmek'in ücretsiz kurslarını incele.

İllaki kurs dersen ve ücret önemli değilse, kötünün iyisi olarak: British Side.

Trust me, I'm an English teacher.
  • shangrilla  (15.12.18 01:56:31) 
civarda yabancı dil konuşma kulübü var mı? ben elazığda buldum mesela bi tane. işe yarıyor.


  • kargn  (15.12.18 02:14:00) 
kaliteli bir kursun tabi faydasi olur. ama madem baslangic seviyesindesin, ilk once internetten kendin calis. oncelikle gramer icin duolingo.com'dan calisabilirsin. baslangic ve orta seviye icin yeterli olacaktir. listening'i gelistirmenin en kolay ve hizli yolu dizi/film izlemek. daha onceden izledigin begendigin cerezlik dizilerden birisini(friends, himym vs) ingilizce seslendirmeli ve ingilizce altyazili izlemeye basla.ilk baslarda anlamasan bile devam et. zamanla yavas yavas diyaloglari anlamaya basladigini farkedeceksin. ikinci asama olarak altyaziyi kaldirmayi dene.

kelime bilgisi icin kitap/makale okuma. internette yabanci forumlarda, haber sitelerinde takil. haber sitelerinden resmi dili ogrenirsin, forumlarda, reddit'te falan gunluk kullanimlari, deyimleri, yan anlamlari vs ogrenirsin. chrome kullaniyorsan Google Translate eklentisini ekle. bilmedigin kelimelerin anlamlarina bakmak icin cok pratik.

speaking icin duolingo'nun yine speaking alistirmalari var ama yeterli olmaz. konusmaktan baska caren yok.
  • crucio  (15.12.18 02:35:30) 
Ingilizceye hakim olmak, konuşabilmek, düzgün bir iletişim kurmak istiyorsanız ve bunu bir kurs ile yapmak niyetindeyseniz sadece ama sadece teofl veya ielts kurslarını öneriyorum. B1 - B2 vs seviyelerine kafalarına göre sertifika veriyorlar ki müşteri(!) memnun kalsın. Halbuki sertifikayı alınca insanın dili açılmıyor malesef.
Hem TOEFL hem de IELTS sınavları kişinin dile her yönden hakimiyetini ölçtüğü için bu sınavların kursları da ciddi bir disiplinle yürüyor.
Hepsi bir yana ben tabii ki özel derslerden yanayım çünkü sınıf başına öğrenci sayısının gittikçe azaltıldığı günümüzde artık herkesin aynı potada erimesini beklemek işe yaramıyor. En güzeli kişiye özel ilerleyen birebir dersler bence.
  • miss copernicus cadisi  (15.12.18 02:42:40) 
kursuna ve hocasına göre değişir.

arkadaşım british side'a gitti. tüm hocalar yabancıydı. 1 sene hem kendi gayret etti, hem kursa gitti. şuan kanadada, gayet rahat konuşuyor, yazıyor.
  • lesmiserables  (15.12.18 13:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.